Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi

Yeni günün başlangıcında, piyasalar ve ekonomi gündemine dair öne çıkan başlıklar...

Güne başlarken ekonomi ve piyasaların gündemi
09 Nis 2021 09:38:39

Haftanın kapanışında, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi; yurt dışında ise Almanya sanayi üretimi ve ABD üretici fiyatları takip edilecek.

PİYASALARDA SON DURUM

Döviz: ABD dolarının küresel piyasalarda zayıfladığı hafta genelinde, Dolar/TL kuru 8,15 civarında sıkıştı. Gün içerisinde aşağı ya da yukarı yönlü hareketlense de kapanışlar 8,10-8,15 bandının dışına çıkmadı. Haftanın son işlem gününde de benzer bir seyir yaşanıyor. Sabah saatleri itibarıyla dolar/TL, 8,13-8,14 seviyelerinden işlem görürken; euro/TL 9,70'in altında değerleniyor.  

Piyasalar: Küresel hisse senedi piyasaları, ABD'de enflasyon endişelerinin azalmasının tahvil getirilerini düşürmesi ve Wall Street'i canlandırmasıyla rekor seviyelere yakın seyrediyor ancak Çin hisselerindeki zayıf seyri Asya borsalarındaki kazanımları sınırladı. Küresel hisse senetlerini izleyen MSCI endeksi Asya borsasındaki ilk işlemlerde rekor seviyeyi gördükten sonra yatay seyrediyor.

Altın fiyatları, Çin'deki üretici fiyat endeksindeki artışın hızlı toparlanma umutlarını artırmasıyla geriledi ancak dolar ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşüşün etkisiyle haftayı yüzde 1'den fazla artıda bitirmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 1.751 dolar düzeyinde.

Petrol: Yatırımcılar başlıca petrol üreticilerinin artan petrol arzını ve COVID-19 salgınının yakıt talebine olan etkisini değerlendirirken, petrol fiyatları sınırlı değişim kaydetti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 2 sent düşüşle 63.18 dolara geriledi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,2 artışla 59,70 dolara yükseldi.



0 Yorum

Yorum Yaz