Haber Vaktim Ve Timetürk Bile Bile Mi Algı Operasyonuna Destek Oldu?

21 Temmuz 2016 tarihinde yayınladıkları “Alparslan Kuytul: "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında..." başlıklı haberlerinde Hocaefendi hakkında ortaya atılan “darbe taraftarı” algısına ortak olan Haber Vaktim ve Timetürk’ün de Akit gazetesi gibi bundan 2 yıl önce yayınladıkları haberlerde Hocaefendi’nin Gülen Hareketi’ne karşı sert tavrını haber yaptıkları ortaya çıktı.

Haber Vaktim Ve Timetürk Bile Bile Mi Algı Operasyonuna Destek Oldu?
27 Tem 2016 19:34:50

21 Temmuz 2016 tarihinde yayınladıkları “Alparslan Kuytul: "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır, yakında..." başlıklı haberlerinde Hocaefendi hakkında ortaya atılan “darbe taraftarı” algısına ortak olan Haber Vaktim ve Timetürk’ün de Akit gazetesi gibi bundan 2 yıl önce yayınladıkları haberlerde Hocaefendi’nin Gülen Hareketi’ne karşı sert tavrını haber yaptıkları ortaya çıktı.

Bildikleri halde bu algıya destek oldular!

İşte o haberler; 

Haber Vaktim 01 Ocak 2014 tarihinde “Kuytul Hoca'dan Dikkat Çeken Yorum!” başlığı ile verdiği haberde Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin haberden önceki Cuma akşamı “Gülen bedduası”yla ilgili sorular üzerine, tartışılan “mülaane/mübahele” terimlerinin dini anlamlarını anlattığı cevabından alıntılar yaparak Hocaefendi'nin cemaate tepkisi üzerinde uzun uzun durmuştu.

Bu haberde Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Gülen Hareketi ile ilgili düşünce ve tepkisi açıkça görülüyor: “…Mesele iç ve dış siyasetteki ayrılıktır. Beddua kabul olacak ama bu beddua geri dönecektir. Çünkü kendilerine bu bedduayı Allah yaptırdı. Bugüne kadar Amerika’ya böyle beddua etmediler. Demek ki Irak onları  bu kadar üzmemiş, demek ki başörtülü Merve Kavakçı’ya “bu kadını dışarı atın” diyen Ecevit’in tavrı, darbecilerin yaptıkları üzmemiş. Ve ‘’Ecevit’e; Allah bana kıyamet günü şefaat etme hakkı verirse şefaat ederim” demişti. Başörtüsüne savaş açmış birine şefaate zaten Allah izin vermez. Müslümanın ciğerinin yandığı hususlarda ciğerleri yanmadı. Başka hususlara yandı. Tarihte bir zatın sözü vardı;’’Onlar dostlarını ihmal ettiler. Düşmanlarına önem verdiler. Düşmanları  onlarla dost olmadı. Bu arada dostlarını da kaybettiler. İkisi birleşince yıkılmaları kaçınılmaz oldu. Şimdi ben onu görüyorum.Bu savaşın sonunda kim kazanacak? Hükümet mi, cemaat mi?

Cemaatin toplam oylarının %1 olduğuna bile inanmıyorum. Parti kursunlar öyleyse görelim oylarını. %1 oyu olan bir cemaat, güçleri; %50 oy alan  bir hükümetle kavga edecek kadar güçlü. Bu normal midir? Sayı yoksa  bu güç nereden geliyor? Emniyet amirleri, rektörler, her tarafa yerleştirilen emniyet teşkilatı... Yargıda, üniversitelerde bu kadrolaşma kimin izniyle ve kimlerin desteğiyle oldu? Hiçbir cemaate verilmeyen hak neden onlara verildi?...”

“…Bütün bunlar Allah’ın müdahalesidir. Allah kendi dinini bozanlara bir yere kadar müsaade ediyor. Diyalog, Türkçe olimpiyatları, Müslüman bir kızı Hıristiyan bir erkekle evlendirme gibi işlerle  dini bozdunuz.Sırat köprüsü kurup üzerinden Yahudi ve Hıristiyanları da geçirdiniz.Ve dini milliyetçi, ırkçı, insani bir harekete dönüştürdünüz. Ve İslam’ı demokrasiye benzettiniz. Laikliği benimsediniz. Bu din Allah’ındır ve Allah buna müsaade etmez.Bütün bunlar hata değil, planlanan bir projedir.

“…Bir diğer nokta ise: Bunlar dini bozacak faaliyetlerini yıllardır yapıyorlardı. Kimsenin sesi çıkmadı. Kimse tepki koymadı. Hükümet taraftarı olanlar bu durumlara hep sessiz kaldılar ve desteklediler. Ben bu meseleleri sadece bugün değil 10 yıl öncede anlatıyordum hatalarını söylüyordum. Dinler Arası Diyalog ile ilgili konferans da verdim. Benim konuşmaya hakkım var. Daha 6 ay evvel başbakan Türkçe olimpiyatlarına katıldı. Bunlar yolsuzlukları ortaya çıkardı. Yarın hükümet de onların kurduğu holdinglerdeki yolsuzlukları ortaya  çıkarır. Yumruk vuran yumruk yemeye razı olacak…”

O tarihteki haberin devamı için Bkz. http://www.habervaktim.com/haber/356525/kuytul-hocadan-dikkat-ceken-yorum.html

Yaptıkları haberlerle Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin paralelle alakası olmadığına şahit olan Haber Vaktim’in, eleştiri okları AKP’ye dönünce ağız değiştirdiği görüldü.

Haber Vaktim 13-05-2016 tarihinde “Alparslan Kuytul’dan paralel ağzıyla açıklama” başlığıyla verdiği haberde Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi “paraleli” ve “hendekçileri” desteklemekle suçladı.

http://www.habervaktim.com/haber/469704/alparslan-kuytuldan-paralel-agziyla-aciklama.html

Aynı Haber Vaktim’in, 21-07-2016 tarihli haberinde “Alparslan Kuytul’dan darbeden bir gün önce şok sözler! Biliyor muydu?” diyerek Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında “darbeye destek ve darbecilerle beraber algısı” oluşturmaya çalıştığı görüldü.

http://www.habervaktim.com/haber/477812/alparslan-kuytul-erdoganin-kalemi-kirilmistir-yakinda.html

Aynı şekilde Timetürk de 9 Haziran 2014 tarihinde “Gülen Grubu İslam anlayışını bozuyor” başlığı ile verdiği haberin içeriğinde Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Gülen grubunu sert bir şekilde eleştirdiğini ifade etmiş ve bu konuda Gülen cemaatine yaptığı uyarılara yer vermişti.

http://www.timeturk.com/tr/2014/06/09/gulen-grubu-islam-anlayisini-bozuyor.html#.U56WWLLl94E.twitter

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Gülen camiasına karşı tavrını haber yapan Timetürk’ün şimdi ise; “Kuytul: "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır," başlığıyla “bir gün önce darbeyi biliyor muydu” algısı oluşturan haberi dikkat çekti. Yine Timetürk, yorumsuz ama kırpılmış olarak verdiği 30 saniyelik kısa video ile Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin maksadının aksine “darbeye hayırlı olsun”(!) dediği algısına da destek vermişti.

http://www.timeturk.com/kuytul-erdogan-in-kalemi-kirilmistir/haber-211516

http://www.timeturk.com/alparslan-kuytul-allah-darbeyi-hayirlara-vesile-kilsin/video-217366

Timetürk'ün yayınladığı kırpılmış videonun aslı;



0 Yorum

Yorum Yaz