Hahamlar: Filistinli Çocuklar Asılmalı!

İsrailli Dini Liderler, Kudüs’teki İsraillilere yönelik saldırı gerçekleştiren Filistinli savaşçıların çocuklarının asılması yönünde kararname çıkardı.

Hahamlar: Filistinli Çocuklar Asılmalı!
05 Kas 2015 13:07:23

Haham Heyeti, İsrail’in Safed Kenti’nde düzenlenen resmi toplantıda Yahudilere karşı canlı bomba eylemi gerçekleştiren Filistinlilerin çocuklarının asılması gerektiği yönünde alınan kararı ilan etti.

Toplantıda Filistinli çocukların 50 metrelik direklere asılmasının İsrail Devletinin bir yükümlülüğü olduğu ifade edildi.

Haham Heyeti, İsrailli Yahudileri, Filistinli Müslümanlara karşı harekete geçmesi için çıkardığı teşvik edici kararnameler ile tanınıyor.

Heyetin son açıklamaları arasında İsrail Devletinin Filistinli Müslümanlara yönelik soykırım uygulayacak askeri bir birim oluşturması gerektiği yönünde teklifler de yer alıyor.

İsrail Hükümeti tarafından olumlu karşılanan teklifle ilgili kararnamenin çoğaltılarak ülkedeki Yahudi tapınaklarına gönderildiği belirtiliyor.

Hahambaşı Eliyahu, Filistinli direnişçilerin çocuklarını asmayı öngören kararnamenin ırkçılık olarak algılanmaması, İsrail güvenliğine bağlılık olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Eliyahu ‘burada yaşayan Arapların tamamı bilmeli ki onlar burada bir misafir konumundalar, eğer İsrail Hükümetinin güvenliğine yönelik sorun çıkarmayı arzularlarsa bunun hoş karşılanmayacağını bilmeliler’ dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz