Hamaney, 10 bin mahkum için af kararı çıkarttı

İran Yargı Erki Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in kararı ile yaklaşık 10 bin mahkuma af kararı çıkartıldığını açıkladı.

Hamaney, 10 bin mahkum için af kararı çıkarttı
19 Mar 2020 12:43:02

İran Yargı Erki Sözcüsü Golam Muhsin İsmaili, Newroz tatili dolayısıyla İran dini lideri Ayetullah Hamaney’in aralarında siyasilerin de bulunduğu 10 bin mahkum için af kararı çıkarttığını açıkladı.

İran dini lideri Ayetullah Hamaney’in Nevruz dolayısıyla mahkumlar için verdiği af kararının toplumda tehdit oluşturan suçluları kapsamadığını belirten İsmaili, "Uzman ekiplerce gerekli incelemeler başlatıldı. Dini liderin onay verdiği af kararı kapsamında yaklaşık 10 bin mahkum tamamen serbest bırakılacak” dedi.

İran Yargı Erki Sözcüsü ilk belirlemelere göre 10 bin mahkumun af kararı ile serbest kalacağını ifade ederek, "Söz konusu 10 bin mahkumun içerisinde siyasi tutuklular da var" diye konuştu.

İran’da daha önce koronavirüs tehdidine karşı 85 bin mahkum geçici süreliğine serbest bırakılmıştı.

İRAN’DA SON DURUM

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran’da her 10 dakikada bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Bir saatte yaklaşık 50 kişi koronavirüse yakalanıyor” ifadesini kullandı.

Cihanpur, vatandaşlarını, Nevruz tatilinde yolculuk yapmamaları ve ziyaret etmemeleri konusunda uyardı.

Öte yandan Başkent Tahran’da Şuhedayi Pakdeşt Hastanesi doktorlarından Şirin Ruhanirad, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla ülkede Covid-19 kaynaklı can kaybının 1135’e yükseldiğini, vaka sayısının ise 17 bin 361 olduğunu açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz