Hükümetten İsrail’e vergi muafiyeti

Siyasi iktidarın ticaretteki İsrail aşkı bitmiyor. İnşaat malzemesinden hırdavata ithal edilen 130 ürüne yüzde 25 ek vergi getirilirken, AB üyesi ülkelerin yanı sıra İsrail de ek vergiden muaf tutuldu. Muafiyet listesinde Batı Şeria ve Gazze yani Filistin de yer almasına karşın, bu işten kârlı çıkacak olan, Türkiye’ye Filistin’in 1000 katı kadar ihracat yapan İsrail olacak. Filistin ve İsrail aynı listede ama kazanan Siyonist olacak!

Hükümetten İsrail’e vergi muafiyeti
11 Şub 2015 08:34:21

Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı
Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan kararda, “Ekli tabloda yer alan ve A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilen Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan eşyadan ‘Diğer Ülkeler’ sütununda belirtilen oran üzerinden ilave gümrük vergisi alınır. Ancak, Türkiye’nin taraf olduğu serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde bir çapraz menşe kümülasyon sistemine dahil ülkeler menşeli eşyadan tercihli menşeinin tevsiki halinde ilave gümrük vergisi alınmaz” denildi.
Filistin’i Al İsrail’i perdele!
İlk bakışta, Filistin’den ithalata vergi muafiyeti sağlandığı görüntüsü hakim olsa da, bu muafiyet Gazze ve Batı Şeria’dan çok İsrail’e yarayacak. 2014’te İsrail’den yapılan ithalat 2.88 milyar dolar olurken, Filistin’den yapılan ithalat İsrail’den yapılanın binde birinden bile az olarak sadece 2.5 milyon dolar olarak gerçekleşti.



4 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Hüseyin şaşmaz***UZUN 07 Şub 2018 23:25:00

    Kendimizi nasıl ve neye göre yetiştireceğiz Neleri öğrenmeli ve neleri bilmeliyiz.?rnhttp://bredaholland.blogspot.com/2018/07/kendimizi-nasl-ve-neye-gore.html

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Sencer Ç. 02 Kas 2015 17:25:00

    Demokrasiye bulaşan bu duruma düşer. Uşak yaparlar böyle işte. İzzet dolu nebevi yol varken, kalk sen yahudilerin yolundan git. Yazık... Allah bizleri doğru olanlardan ayırmasın.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Yunus Uğur 01 Oca 1970 02:00:00

    Bu milleti vergi sarhoşu edin nerdeyse aldığı nefesten bile vergi alın, siyonist israile vergi muafiyeti getirin, sonra Ekranlarda "one minute" yeter bu milleti uyutup kandırıp aldattığınız, müslümanlara hatalarınızı yanlışlarınızı tenkit ediyor diye engelleme yapar, Kur'an öğretiyor diye ceza keser, siyonist israilede jets yaparsınız, sizin samimiyetiniz doğruluğunuz bu kadar işte... Allah Islah Etsin İnşaAllah.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    HUSEYİN SASMAZ 01 Oca 1970 02:00:00

    Her zaman ve her meselede sebat gösterebilmeniz için davanızdan emin olmanız gerekir. Doğrularınızdan emin olmanız; savunduklarınızı naklî ve aklî delillerle, Kur’an ve sünnetle bilmeniz ile mümkündür. rn***rnİnsanın Yaradanı insanın en büyük düşmanı şeytan olduğunu bildirdiği gibi,ona karşı alınacak tedbirleri de söylemiştir Sen Muhammedin Allah tarifini onayladınmı cennetin garanti diğerlerini de yaparsan cennette mevkin,karıyerin,merteben yükselir.rnŞu bakış açısını açarsan konu,memsu daha netleşip berraklaşır.rnEŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDArnVahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.rnVAHİY KONULARI HARİCİNDE, DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.rnAsıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. rnİNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.rnAsıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.


Yorum Yaz