Instagram, onaylı hesap bekleyenler için bir adım attı

Sosyal paylaşım ağı Instagram, onaylı hesap anlamına gelen mavi tik uygulamasını tüm dünyaya sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak Avustralya'da başlatılan mavi tikli hesap uygulamasının, yakın bir zamanda bütün dünyada başlayacağı belirtiliyor.

Instagram, onaylı hesap bekleyenler için bir adım attı
29 Ağu 2018 08:06:20

Instagram tarafından başlatılacak olan uygulama, herkesin mavi tikli hesabı olacağı anlamına gelmese de kullanıcının mavi tik alma ihtimali varsa bunu doğrudan kendisi talep edebilecek.

Temmuz ayı itibariyle Instagram tarafından Avustralya'da başlatılan onaylı hesap talep etme özelliği, ilerleyen zamanlarda tüm dünya için de geçerli olabilecek.

Twitter gibi Instagram'da da profilin yanında mavi tik bulunuyor. "Mavi tik" onaylı hesap anlamına geliyor. Daha çok tanınmış kişilere tanınan onaylı hesap, Instagram tarafından başvurulara göre veriliyor. Şu anda özellikle hesabı taklit edilmeye çok açık veya mağdur olabilme ihtimali olan hesaplar onaylı hesaba dönüşebiliyor. Tanınmış kişileirn dışında Instagram hesabı olanların da merakla beklediği mavi tik için neler yapılması gerekiyor? Instagram onaylı hesaba geçişi nasıl yapılıyor?

Sosyal paylaşım devi Instagram, kullanıcılardan başvuru olmadan, kendi kriterlerine uygun gördüklerini onaylı hesaba geçiriyor. Instagram kullanıcılarını heyecanlandıran onaylı hesap için mavi tik verme uygulamasını yakında taleple de almaya başlayacak.

İlk olarak Avustralya'da başlayan özelliğe göre; mavi tik tüm dünyada yakında kullanıcılara sunulacak. Bugüne kadar talep alınmayan onaylı hesap uygulaması için kullanıcılar profil sayfasına girip ayarlar kısmından onaylı hesap için 'başvuru'da bulunabilecekler. Başvurudan sonra Instagram, bu hesabın gerçekten mavi tik almasına gerek olup olmadığını kontrol edecek ve gerekli görürse bu talebi olumlu olarak değerlendirip, onaylı hesaba geçişi yapacak.

Ancak Instagram'ın bu talebe ne kadar sürede cevap vereceği henüz bilinmiyor. Bilinen bir şey var o da Instagram'ın olumlu veya olumsuz olarak kullanıcılara cevap vereceği...

INSTAGRAM ONAYLI HESAP ALMAK MÜMKÜN MÜ?

Instagram, bu konudaki sorulara şu cevabı veriyor:

"Şu anda yalnızca bazı tanınmış kişilerin, ünlülerin ve markaların doğrulanmış simgeleri bulunmaktadır. Şimdilik doğrulanmış simgesi talep etmeniz veya satın almanız mümkün değildir. Hesabınızda doğrulanmış simgesi yoksa, insanlara kimliğinizin gerçek olduğunu bildirmenin başka yolları da vardır. Örneğin resmi internet sitenizde, Facebook sayfanızda veya Twitter hesabınızda Instagram profilinizin bağlantısına yer verebilirsiniz."

INSTAGRAM ONAYLI HESAP BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Şu anda mümkün olmayan bu özellik için Instagram'ın yapacağı güncellemeyi beklemek gerekecek. Bunun için de henüz tarih net değil; ancak önümüzdeki günlerde bu özellik "ayarlar" bölümünde görülecek. Ayarlar kısmında 'Onaylı Hesap Başvuru' seçeneğinden bu talepte bulunulabilecek.

     


0 Yorum

Yorum Yaz