Irak'taki Patlamalarda 18 ölü

ABD'nin Irak'a demokrasi ve özgürlük getirme çabaları sonucunda kurulan 'Yeni Irak'ta kaos bitmiyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden operasyonlar ve düzenlenen saldırılarda en az 18 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

Irak'taki Patlamalarda 18 ölü
05 Haz 2016 11:05:31
Irak’ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında aralarında asker ve sivillerin bulunduğu en az 18 kişinin hayatını kaybettiği, 43 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asker ve federal polis mensuplarından oluşan birliklerin Enbar iline bağlı Felluce ilçesinde yer alan Saklaviyye kasabasını DAEŞ’ten geri almak için düzenlediği operasyonda onlarca teröristin öldürüldüğünü söyledi. Cevdet, kasabanın kontrolünün güvenlik güçlerine geçtiği operasyonda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 11'inin de yaralandığını belirtti.

Enbar’da görevli Albay Velid ed-Duleymi ise Felluce’yi kurtarma operasyonu çerçevesinde güvenlik güçleriyle DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 2 askerin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını aktardı.

Enbar’daki operasyonlardan sorumlu komutan Tuğgeneral İsmail el-Mihlavi, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının söz konusu çatışmalar sırasında düzenlediği hava saldırılarında 4 teröristin öldürüldüğünü, örgüte ait bir hücreyle iki mühimmat deposunun yerle bir edildiğini söyledi.

Öte yandan, Binbaşı Nadir el-Cebani, başkent Bağdat’a bağlı Et-Tarimiyye ilçesinde bir canlı bombanın askerlerden oluşan grubun ortasında kendisini patlatması sonucunda intihar eylemcisinin yanı sıra 2 askerle 2 sivilin öldüğünü, 9'u asker 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cebani, El-Mahmudiyye ilçesi ile El-Beyya bölgesinde de iki bombalı saldırı sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz