“İslam’ın Böyle Bir Görüşü Yok”

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam ki tefsir dersi sonrası ‘TRT’de ramazan programına katılan bir hocanın ‘namaz kılmayan hayvandır’ sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna “İslam’ın böyle bir görüşü yok" Evet namaz kılmamak önemli bir günahtır ancak bu adam Müslümandır, namaz kılmıyor olsa da Müslümandır. Müslümanı bu şekilde aşağılamak da bir günahtır. Bir Müslümana hayvan demek o da sonuçta küfürlü bir konuşmadır. Bu da kabul edilemez.” Diyerek cevap verdi.

“İslam’ın Böyle Bir Görüşü Yok”
18 Haz 2016 01:12:29

Bunu niye söyledi diye düşünüyorum da kelamcı mı felsefeci mi kendisi bilmiyorum. Hani böyle mantıksal şeyler var ya a=c’dir gibi. Bu dediği ne matematikte olur ne de sosyal hayatta olur ne akaid de olur. Hayvanlar konuşmaz e konuşmayanlar hayvandır.

Böyle felsefe mi olur?

 Bunu mantıkta kabul etmez ama belki bu yanlış mantığa misal olarak verilebilir. Yoksa gerçek mantık bunu kabul etmez.  Bu dediği matematikte olur. Bu ne bu hayatta olur ne de akaid de olur Hayvanlar konuşmaz o halde konuşmayanlar hayvandır ya da insanlar konuşur o halde konuşmayanlar insan değildir.

Böyle laflar olmaz. Hoca öyle bir şey yapmaya çalıştı herhalde sonra eline yüzüne bulaştırdı.

‘Yani hayvanlar namaz kılmaz o halde namaz kılmayanlar hayvandır’ yani şimdi bu laf mı? Hayvanlar namaz kılmaz ama her namaz kılmayan hayvan demek değil.

İslam’ın böyle bir görüşü yok.

İslam namaz kılmayanlara kafir demiyor. Allah azze ve celle ‘hakkı inkar eden, inat eden, duymazdan gelene onlar ancak hayvanlar gibidirler’ der. Ama bu sadece böyle olanlar içindir.

Evet namaz kılmamak önemli bir günahtır ancak bu adam Müslümandır Namaz kılmıyor olsa da Müslümandır. Müslümanı bu şekilde aşağılamak da bir günahtır.

Bir Müslümana hayvan demek o da sonuçta küfürlü bir konuşmadır. Bu da kabul edilemez.

 



0 Yorum

Yorum Yaz