İsrail'in Filistin'de eğitim işgali

İşgalci İsrail, topraklarını işgal ettiği Filistin'in genç dimağlarını da kirletmeyi amaçlıyor.

İsrail'in Filistin'de eğitim işgali
06 Eyl 2016 09:00:00

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Saydam, işgal rejiminin Kudüs'te eğitimi Yahudileştirmek için çeşitli adımlar attığını ifade etti.

İşgal rejiminin Kudüs'te eğitimi Yahudileştirmek için attığı adımların dört tanesinin en önemli adımlar olduğuna dikkat çeken Saydam, söz konusu adımları Arap okullarında Siyonist müfettişlerin yetkilerini artırmak, ödenekleri kesmekle tehdit etmek, okulların bakım ve onarımının yapılmaması, altyapı hizmetlerinden mahrum bırakılması olarak saydı.

Öğrencilerin okula giderken kontrol noktalarında hedef alındıklarını belirten Saydam, bakanlık olarak öğretmen, öğrenci ve idarecilerden 60'tan fazla şehitlerinin olduğunu söyledi.

Bakanlığın Kudüs'te eğitimin Yahudileştirilmesi faaliyetlerine karşı direniş planına da değinen Saydam, öncelikle Arap okullarının varlığını korumaya, ikinci olarak da Filistin eğitim programının uygulanmasını ve arzu edilen şekilde öğrencilere verilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bakan Saydam, Kudüs'te eğitime destek için uluslararası düzeyde girişimlerde bulunduklarını kaydederek, büyüyen toplumun daha çok okula ve bu okulların çeşitli hizmetlere ihtiyacı olduğunu ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz