İşte İlaç Yerine Geçen Sebze

Cilt, saç ve tırnakların korunmasından kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına bir nevi ilaç yerine geçen havuçun saymakla bitiremediğimiz faydaları

İşte İlaç Yerine Geçen Sebze
06 Kas 2015 15:21:39

Havucun faydaları arasında ilk sırada güçlü bir antioksidan olan beta karoten bakımından zengin olması geliyor. İnce bağırsakta A vitaminine dönüştürülen ve vücudumuzda bulunan serbest radikal dengesinin korunmasına yardımcı olan beta karoten cilt, saç ve tırnakların korunmasından kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına kadar pek çok noktada önemli bir bileşendir.

Lösemi: 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre havuç suyunda bulunan bioaktif kimyasallar, miyeloid ve lenfoid lösemide kansere yol açan hücre büyümesini baskılıyor. San Diego Tıp Merkezi tarafından yapılan bir diğer çalışmada ise havuç mesane kanseri riskini azaltmak için tavsiye edilen gıdalar arasında yer alıyor.

Kalp Sağlığı: Hollanda kaynaklı ve 10 yıl süren bir çalışmaya göre turuncu ve sarı renkli sebzeler kardiyovasküler hastalıkların görülme riskini önemli oranda düşürüyor. Araştırma sonuçlarında havuç gibi turuncu ve koyu sarı tonlarda sebzeleri düzenli olarak tüketenlerde kalp ve damar hastalığı görülme oranının tüketmeyenlere göre %32 daha az olduğu belirtilmiş.

Göz Sağlığı: Göz tansiyonu olarak bilinen glokom göz içinde basıncı sık sık yükselmesi nedeniyle görme sinirinin hasar görmesine ve görüşün yavaş yavaş azalmasına yol açıyor. Ayrıca havuçtan alınan beta karoten A vitaminine dönüştüğünde gözlerin ışığı ayarlama fonksiyonunu koruyor ve gözlerin nemli kalmasını sağlayarak göz kuruluğunu önlüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz