İzmir Tarihi Bir Gün Yaşadı

Konferanslar zincirine aralıksız devam eden Muhterem hocamızın bu seferki durağı İzmir. Kutlu doğum münasebetiyle düzenlediğimiz ''Hz. Peygamberin İnkılapları'' konulu konferans ve etkinlik programımıza İzmir halkı yoğun ilgi gösterdi.

İzmir Tarihi Bir Gün Yaşadı
13 Nis 2015 13:58:40

Rabbimizin yüce kelamı Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program Furkan Vakfı Genel Başkanı Hasan Demir Beyefendi'nin açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. Selamlama konuşmasının akabinde "Hz. Peygamber ve Tevhid Mücadelesi" isimli şiir dinletisi ve Kutlu doğum sinevizyon gösterimi yer aldı. Sinevizyon gösteriminin ardından beste ve yorumlarıyla Grup Furkan, Hz. Peygamber'i konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.
   

Son olarak Muhterem Hocamızın konferansları yer aldı. Hocamızın Konferanstan önce bize spor salonunu açan Gaziemir Belediyesine teşekkür etti ve şu hususlara değindi:

    Tarih boyunca insanlar yolunu kaybetti, sapıttı. Allah (cc) her seferinde müdahale ederek insanlığı girdiği yanlış yoldan tekrar kurtardı.
    İnsan düzelmek için bir elçiye ihtiyaç duyar, çünkü insanın nefsi var. Aklı da var ancak bu akıl insanın doğruya ulaşması için yeterli değildir. Çünkü Allah (cc) İnsana yol gösterme görevini üzerine almış, bunu insanlara bırakmamıştır.
    İnsan aklı ile doğruya kısmen ulaşsa bile nefsi o doğruya yönelmesini engelliyor. Bu nedenle insan vahye ihtiyaç duymaktadır.
    İnsanların her türlü ihtiyacını yaratıp karşılayan Allah, insan için en mühim mesele olan inanç ve medeniyet hususlarını da insana en uygun şekilde inşa etmiştir. 
    Allah medeniyeti insanlara öğretmesi için özel insanlar gönderek topluma yol göstermiştir. işte bu vazife için İbrahim, Nuh, Musa, İsa, Hz. Peygamber (sav) gibi elçiler göndererek toplumda huzuru sağlamış, dünyada iyiliğe yönlendirildiği gibi ahiret mutluluğuna da erişilmesini sağlamıştır.
    Bazı liderleri tarih oluşturmuştur, ancak bazı liderler ise tarihi oluşturur. Hz. Peygamber inkılapları ile tarihe yön vermiştir. 23 yıl kadar kısa bir sürede insanlığın ihtiyacı olan her alanda devrimler yapmış ve hepsinde başarı sağlamıştır. İnanç, ibadet, ahlak, savaş, barış, hukuk, miras, muamelat... istisnasız bütün alanlarda inkılaplar gerçekleştirmiştir. Bu başarıyı yakalayan ikinci bir insan dünya tarihinde olmamıştır.
    Araplar milliyetçi bir peygamber beklerken Allah onlara Muvahhid bir peygamber gönderdi. Ve bu peygamber çağları değiştirdi. 
    Hz. Peygamber insanlara ilk önce İslam akidesini öğretti. İnsanlığın İslam'a aç olduğu bir dönemde insanların ruhunu beslemiştir. Kalplerdeki tüm otoriteleri silip Yalnız Allah'ı kalplere hakim kıldı.
Hz. Peygamberin kurduğu medeniyetten örnekler..
1- Mısır valisinin oğlu katıldığı yarışmayı kazanamamış bunu hazmedemeyerek rakibine tokat atmıştı. 
durumu öğrenen devlet başkanı Hz. Ömer olaya müdahale etmiş ve genci haklı çıkarmış ve kısas yaptırmıştır. Çünkü İslam da hukuk üstündür. Hukukun önünde valide normal bir insandır. Bu şekilde adaletli bir nesil yetiştirdi. 
2- Ebu Cehilin oğlu İkrime Müslüman olduktan sonra İslam orduları ile savaşa çıktı ve yaralandı su istedi tam su içecekken bir başkası istedi suyu ona gönderdi bu olay bu şekilde üç sefer sürdü ve suyu içemeden şehit oldu. Ölüm anında bile kardeşlik duygusunu yitirmeyen insanlar yetiştirdi.
3- Hz Ali savaşta birisini altına aldı ve kılıcını kaldırdı. Tam öldürecekken adam tükürünce kılıcını geri indirdi. Adam sordu neden vazgeçtin. Hz. Ali, seni Allah için öldürecektim ama sen tükürünce araya nefsim girdi ve ben nefsime göre hareket etmek istemiyorum dedi. Savaşta bile kendisine hakim olabilen bir nesil yetiştirdi.
4- Kendisi açken misafirine yemeğini sunan misafirperver bir nesil yetiştirdi.
5- Yalan söylemeyi ahlak edinen insanlara dürüstlüğü öğretti.
6- İçki, hırsızlık, zina ve her türlü kötülüğü yasaklayarak bunu da kalpten kabul ettirdi Hz. Peygamber.
İngiliz Ansiklopedilerinde de belirtildiği gibi Hz. Muhammed (sav)'in ulaştığı başarıya hiçbir insan ulaşamamıştır. 
Hz. Peygamber maddi alanda tüm inkılapları gerçekleştirdiği gibi manevi alanda da gerçekleştirmiştir.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Taner Akcay 01 Oca 1970 02:00:00

    Hz.Peygamber(sav) İnkılâpların en büyüğünü gerçekleştirdi. Dünyayı yerinden oynatan bir inkılap... Muhterem Hocamız bu mücadeleyi etkileyici bir şekilde anlattı. Hocamızdan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.


Yorum Yaz