'Kararınıza Saygı Duymuyorum!' dedi

Çete kurmaktan yargılanan sanıklar, mahkeme heyetinin yüzüne bakarak "mahkemeye de kararına da saygı duymuyorum. Siz paralelci misiniz?" diye çıkıştı.

'Kararınıza Saygı Duymuyorum!' dedi
12 Mar 2016 13:37:08
Suç örgütü kurmaktan yargılanan 9 sanık, Yalvaç’taki duruşmada mahkeme heyetini Erdoğan’ın AYM kararını eleştirdiği gibi hedef aldı. Sanıklardan biri “Vereceğiniz karara da heyetinize de saygı duymuyorum” dedi.

YAĞMACI ÇETE

Suç amaçlı örgüt kurmak, nitelikli yağma ve silahla yaralama suçlarından  9 yıl önce tutuklanan ve hüküm giyen 9 sanık için Yargıtay bozma kararı verdi. Duruşma Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başladı. Sanıklar yine “Paralel’ yapı ithamına sığındı. Mahkeme için de “Saygı duymuyoruz” ifadesini kullandı. Duruşma ertelendi.

İzmir'de özel yetkili mahkemede yargılanarak 30 yıla kadar çeşitli oranlarda ceza alan 9 sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmaya başladı. 
Sanıklar yaklaşık 8 yıl önce 'suç amaçlı örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'silahla yaralama', 'tehdit ve hakaret' gibi çeşitli suçlardan tutuklanmışlardı.

'PARALELCİ' İDDİASIYLA REDDİ HAKİM TALEBİ

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada sanıklardan Veli Gürocak,paralel yapının mağduru olduğunu iddia edip, adil yargılanmayacağı inancında olduğunu söyledi ve reddi hakim talebinde bulundu.

Sanık Önder Ercan ise "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın özel yetkili mahkemeler tarafından adil olmayan yargılamalar yapıldığına ilişkin açıklaması vardır ve HSYK bu yargılamaları yapan FETÖ mensubu yargıçlar hakkında soruşturma başlatmıştır. Böyle bir durum söz konusu iken mahkemeniz neyin iddiasındadır? Kafanızda peşin karar ve hüküm mü vardır? Vereceğiniz karara da heyetinize de saygı duymuyorum" dedi.

Diğer sanık Fehmi Sinan Aydoğdu söz alıp hakim heyetine, “Boşu boşuna hapiste yatıyorum. Siz paralel misiniz? ” diye konuştu.

DİNLEDİ VE ERTELEDİ

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanıklar ve avukatlarının taleplerinin bir sonraki celsede değerlendirmek üzere kabulüne karar vererek, duruşmanın ertelendiğini duyurdu.

 



0 Yorum

Yorum Yaz