Mescid-i Aksa’ya bir haftada 407 Yahudi yerleşimci baskın yaptı

Geçtiğimiz hafta 407’den fazla Siyonist yerleşimci yoğun güvenlik önlemleri altında mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Mescid-i Aksa’ya bir haftada 407 Yahudi yerleşimci baskın yaptı
26 Şub 2021 17:17:40

İşgal kuvvetleri koruması eşliğinde aralarında tapınak öğrencileri mensupları ve İsrail yetkililerinin de bulunduğu 407 Siyonist yerleşimci mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip avluda kışkırtıcı turlar attı.

Mescidi Aksa’ya yapılan baskın sırasında Yahudi rehberler yerleşimcilere "Tapınak" iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulunurken bazıları ise Talmudik ritüellerini gerçekleştirmeye çalıştı.

İşgal rejimi ve Siyonist yerleşimciler, Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudi hakimiyetine geçirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Diğer taraftan İslami kurumlar, Siyonizm karşıtı tüm Arap toplumları ve İslam ülkelerini, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütlerini Mescidi Aksa ve Kudüs şehrini işgalcilerin barbarca saldırılarından korumaya davet ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz