Mısır ve İsrail arasında 'daha önce görülmemiş dostluk'

Darbeci Mısır yönetimi ile işgalci İsrail devleti arasında daha önce görülmemiş yakınlaşmalar yaşanıyor. Ziyaretleşmeler, istihbarat paylaşımı, beraber Avrupa Şampiyonası finalini izlemeler... Son olarak darbeci Mısır yönetimi işgalci İsrail'e Sina'da sürekli operasyon izni verdi.

Mısır ve İsrail arasında 'daha önce görülmemiş dostluk'
13 Tem 2016 09:50:25

İsrail ordusu IDF'nin eski komutanlarından emekli General Yair Golan, Bloomberg'e verdiği mülakatta İsrail'in kendi İHA’ları ile Sina’da silahlı gruplara karşı saldırılar düzenlediğini açıkladı. Son iki yıl içerisinde Mısır ile İsrail arasında güvenlik ve istihbarat konularında işbirliğinin daha önce görülmemiş şekilde geliştiğini kaydeden Golan, İsrail'in Sina'da IŞİD'e bağlı grupları gözlemesi ve mevkilerini vurması için Kahire'den yeşil ışık aldığını vurguladı. Yair Golan, sadece geçen yıl Sina'daki silahlı gruplara ait onlarca hedefin kendilerine ait İHA'lar aracılığıyla vurulduğunu itiraf etti.

İsrailli generalin bu itiraflarına, Mısır makamlarından henüz bir açıklama gelmedi.

Mısır eski Savunma Bakanı Abdulfettah El-Sisi'nin Haziran 2014 tarihinde darbe yaparak iktidara geçmesinden bu yana Mısır yönetimi İsrail ile yakın ilişkiler kurmaya çalışmış, Mısır'ın Telaviv büyükelçiliği de Eylül 2015 tarihinde yeniden açılmıştı. 

Son olarak geçtiğimiz günlerde Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, İsrail'e giderek Netanyahu ile yemek yemiş ve beraber Avrupa Şampiyonası finalini izlemişlerdi.



0 Yorum

Yorum Yaz