Mısır ve Ürdün'de Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla gösteriler düzenlendi

Mısır'ın pek çok kenti ve Ürdün'de Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla gösteriler düzenlendi.

Mısır ve Ürdün'de Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla gösteriler düzenlendi
03 Ağu 2015 10:53:34

"Yaramız bir, Lebbeyk Ya Aksa" sloganıyla düzenlenen gösteriye pek çok kentten katılım oldu.

İskenderiye'de göstericiler, Aksa'ya destek veren ve “İsrail”in ihlallerini kınayan pankartlar açtı. Aksa'ya destek için Dekahliye'de toplanan kalabalık, Mısır hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Süveyş'te Aksa'ya destek için sabah saatlerinde düzenlenen gösterilere ise güvenlik güçleri müdahale etti. Görgü tanıkları güvenlik güçlerinin 2 göstericiyi gözaltına aldığını ifade etti.

Ürdün'de de “İsrail” askerleri ve Yahudi işgalciler tarafından geçen hafta uygulanan şiddete tepki göstermek amacıyla "Öfke Cuması, Aksa ve Murabıtlarla Dayanışma" adı altında başkent Amman'da düzenlenen yürüyüşe halktan çok sayıda kişi katıldı.

Yaklaşık 40 dereceyi bulan hava sıcaklığına aldırış etmeden gösteriye katılanlar, "Kanımız canımız sana feda olsun ey Aksa", Ürdün'de Siyonist elçiliğe hayır", "Aksa özgürlüğüne kavuşacak" şeklinde slogan attı.

Yahudi işgalciler, 26 Temmuz'da Süleyman Mabedi'nin yıkılışının anıldığı "Tişa BeAv" adı verilen matem günü dolayısıyla sabah saatlerinde “İsrail” polisi korumasında Aksa avlusuna girmişti. “İsrail” polisinin, tepki gösteren Filistinlilere müdahalesi sırasında çıkan olaylarda 17 Filistinli yaralanmış, onlarca kişi atılan göz yaşartıcı gazdan etkilenmişti. Olaylar sırasında bazı Filistinliler de gözaltına alınmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz