Mursi'nin idamı halinde...

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Mısır'da kanlı darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idam kararıyla ilgili "İnfazı halinde tüm Ortadoğu'da kaos çıkar" ifadelerini kullandı.

Mursi'nin idamı halinde...
19 Mayıs 2015 09:29:54

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında Mısır'da kanlı darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararı hakkında konuştu. Kalın, "Mursi hakkındaki idam kararıyla ilgili, Türkiye'nin uluslararası kuruluşlar nezdinde bir girişimi söz konusu mu? Cumhurbaşkanı'nın, Suudi Arabistan'la bu konuyu görüşmesi söz konusu mu?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Bu konuyla ilgili Suudi Arabistan başta olmak üzere, Katar ve diğer Körfez ülkeleriyle istişaremiz devam ediyor. Uluslararası girişim anlamında da şu anda mevcut mekanizmaları gözden geçiriyoruz. BM İnsan Hakları Komisyonu başta olmak üzere konuyla ilgili mekanizmaları hareke geçirmek için gerekli girişimleri yakın bir zamanda başlatmayı planlıyoruz."

'TÜM ORTADOĞU KAOSA SÜRÜKLENİR'

Konunun küresel önemi olduğunu belirten Kalın, "Çünkü hem idam cezalarının hem de bunların bir şekilde infaz edilmesi, sadece Mısır'ı değil, bütün Ortadoğu'yu kaosa sürükleyecek bir gelişme olacaktır. Zaten insanların vicdanında açık ve net bir şekilde mahkum ettiği bu kararların, uluslararası kurum ve kuruluşlar nezdinde de açıkça mahkum, reddedilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Kalın, Mısır'da Mursi’nin de aralarında olduğu 106 kişi hakkında verilen idam cezası için "adaletin infazı" ifadesini kullandı. Kalın sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde, her konumda demokrasi havariliği yapan ülkelerin, Mısır'daki bu hukuk katliamı ve demokrasi fecaati karşısında sessiz kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Buradaki darbeye ve sonrasında yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalmak demek, bundan sonra da dünyanın hiçbir yerinde, demokratik seçimle iş başına gelen yönetimlerin hiçbir garantisinin olmadığı, o yönetimlere oy veren seçmenlerin oylarının hiçbir anlamının, değerinin olmadığı manasına gelir ki böyle bir dünyada sizin ilkeli, gerçekçi bir dış politika izlemeniz de asla mümkün değildir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    mürteci 01 Oca 1970 02:00:00

    Mursiyi idama esas gonderenler güçlenmeden Müslümanların harekete geçmesini isteyenlerdir.


Yorum Yaz