Müslümanlar Laikleşti mi?

Türkiye'nin Gündemi adlı programına konuk olan Behlül Özkan, Müslümanların gittikçe laikleştiğini belirterek bunun iyi bir gelişme olduğunu ifade etti.

Müslümanlar Laikleşti mi?
06 Eyl 2016 14:27:20

'Hakimiyet milletindir' yazılarını takdir eden Behlül Özkan, çok önemli olarak nitelendirdiği bu gelişmeleri  'İslamcılık laik çizgiye kaydı' şeklinde yorumladı. Özkan, konuşmasının devamında artık Müslümanların "Hakimiyet Allah'ındır" söylemini terkettiğini bunun da laikleşme yolunda önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Sözlerini daha da ileri götürerek bu gelişmeleri yeterli bulmayan Özkan, şu ifadeleri kullandı'Müslümanların laiklik yolunda daha çok gidecek yolu var'

İbret niteliğinde olan bu sözler parti metodunun ne kadar yanlış olduğunu, Müslümanları gerilettiğini, Peygamberi metodun ise gerekliliğini ortaya koyar nitelikde idi.

Müslümanların İslamın hayrına olacak çalışmalar yapması için 14 yıldır iktidarda tuttuğu bir hükümetin döneminde Ecevit ve Demirel hükümetlerinde dahi görülmemiş böyle gelişmelerin yaşanması Müslümanları hayal kırıklığına uğrattı.

Hatırlanacağı üzere Tayyip Erdoğan Mısır ve Tunusta laikliği tavsiye etmiş, bir konuşmasında ise 'biz Müslümanların gazını alıyoruz' demişti. Bu dönemdeki gelişmeler sol görüşlü yazarlar tarafından bile "Erdoğan Cumhuriyeti kurtarıyor" şeklinde yorumlanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz