Öncü Nesil Konferans Zincirine Son Noktayı Koydu

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Dünya ve Türkiye genelinde yaptığı bu sezondaki konferans zincirine Bursa ve İstanbul şehirlerinde yaptığı konferanslarla son noktayı koydu. Alparslan KUYTUL Hocaefendi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferanslara yoğun katılım ve Hocaefendi'nin konuşmaları damga vurdu.

Öncü Nesil Konferans Zincirine Son Noktayı Koydu
03 Haz 2015 13:20:13

Osmanlı'nın Başkenti Bursa'da "Kur'an'i Değerler" konferansı

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin ilk kez konferanslarını yaptığı Bursa’da Hocaefendiyi ilk kez ağırlamanın heyecanı vardı. Osmanlı’nın ilk başkenti olan sıcak insanları olan Bursa’da unutulmuş olan “Kur’ani Değerler” konuşuldu. Hocaefendi konuşmalarında şu hususlara değindi:

- Allah (c.c) "biz bir kavmi uyarmadıkça helak etmedik" buyuruyor. Öyle ki Allah'u Teâlâ bunu kendine caiz görmedi. Bu da demektir ki insan vahye muhtaçtır ve insanoğlu aklıyla hidayeti tam olarak bulamıyor.
- Kuran’ın mesajını anlamak için kafamızdaki yanlış fikirleri tahliye etmemiz lazım.
- Haramlardan kaçınmayan insan medeni olmaz. Haramlar ve helaller olmalı ki insan yaratılışına uygun bir hayat yaşamış olsun.
- Allahu Teâlâ’nın insan koyduğu ilk değer en şerefli varlık olmasıdır. İnsan bu şerefinden dolayı kullara kulluk yapamaz.
- Mikropları, yıldızları dahi başıboş bırakmayıp onlara belli bir hayat nizamı tanzim eden Allah'ın halifesi olan insanı başıboş bırakmış olması düşünebilinir mi?
 - Her peygamberin gönderilmesi insanoğluna hayat kriterlerinin yeniden öğretilmesidir.
 - Sadece tebliğ ile İslam hâkim kılınamaz. Sadece tebliğ yaparak İstanbul feth olunur mu?
 - Her evde bir nur, bir ışık, kâfire karşı şiddetli bir nesil, tavizsiz duran kafire karşı ezik-büzük olmayan, radikal değil rabbani Müslümanlar ortaya çıktıkça İslam medeniyeti hâkim olacaktır.

Fetih ve Fetih Ruhunun Konuşulduğu İstanbul Konferansı

 Konferans afişlerinin dahi çok görülüp yırtıldığı, çeşitli engellemelere maruz kalınan İstanbul da engellemelere rağmen Fetih ve Fetih ruhunun konuşulduğu muhteşem konferans gerçekleştirildi.  İstanbul’un Avrupa yakasında gerçekleştirilen konferansa yoğun katılım ve Hocaefendinin muhteşem konuşmaları damga vurdu. Hocaefendi konuşmalarında şu hususlara değindi:

- Hayatları bu dünyadan ibaret olanlar İslami cihadı anlamadılar.
- Irk için, ganimet için savaşanlar cehennemdedir.
- Fetih ile işgalin farkını anlamayanlar, İslam'da taarruz yok deyip aşağılık kompleksine girdiler.
- Fetihler rahmettir. Fetihler insanı kula kulluktan kurtarır.
- İslam'daki savaş fetih, kâfirdeki savaş ise işgaldir.
- Müslümanlar insanları kula kulluktan kurtarmak için savaştıkları için fetih, kafirler ise kendi ideolojileri, fikirleri ve ganimet için savaştıklarından dolayı onların savaşı işgaldir.
- Fatih yeniden aramıza gelecek olsa "benim bıraktığım nesil bu muydu?" demezmiydi?
Roma, Viyana gibi kızıl elmalardan önce kendi memleketlerimizde fetihler yapmalıyız.
Yapılan bu muhteşem konferansların ardından Hocaefendi’nin bu seneki konferans halkası son buldu.



0 Yorum

Yorum Yaz