'One minute' bitti İsraille yakınlaşma başladı

Daha önce İsrail'e demediğini bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelerle ilgili ilk kez konuştu.

'One minute' bitti İsraille yakınlaşma başladı
02 Oca 2016 11:54:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce "terör devleti" ilan ettiği İsrail için "İsrail'e ihtiyacımız olduğunu kabul etmemiz lazım" dedi.

İşte Hürriyet'in haberine göre Suudi Arabistan dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçakta yaptığı açıklamalardan ilgil bölümler;

İsrail ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var

Gazze ile ilgili adım atılmadan (işgalci!) İsrail’le anlaşma mümkün mü?

Şartlarımız belli; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin son bulması. (işgalci!) İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail’e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin’deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız.

Maryland’de külliye açacağız

“(ABD ile ilişkiler) Zaman zaman olaylara bakışta farklılıklarımız olmuştur. Ama hiçbir zaman biz (katil!) ABD ile dış politikada birbirimize zıt bir kopuş yaşamadık. Şu anda da aynı şekilde. Sayın Obama beni arar, ben kendisini ararım. 24 saat geçmeden birbirimize ulaşırız. Güvenli hattan görüşmelerimizi yaparız. 31 Mart gibi Nükleer Güvenlik Zirvesi için (katil!) ABD’ye gideceğim. Obama müsait olursa Maryland’deki külliyemizi de beraber açabiliriz. Tarihe bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. (Trump yarışta öne geçti. Ne diyorsunuz?) İster Demokrat, ister Cumhuriyetçi olsun, hepsiyle uyum içinde olduk. Bush’la uyum içindeydik. Obama’yla  ilişkilerimiz iyi. Gönül istiyor ki (katil!) ABD ile daha ileri aşamalara gidebilelim.”



0 Yorum

Yorum Yaz