Perinçek: Türkiye'nin gelecekte NATO'da yeri yok

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin NATO ile uzaklaşıp Rusya ile girdiği yakınlaşma sürecinin hızlandığını ve bu yakınlaşmada kısa vadeli faydaların değil, stratejik çıkarların belirleyici olduğunu ifade etti. Perinçek, Türkiye’nin gelecekte NATO’da yeri olmadığını da söyledi.

Perinçek: Türkiye'nin gelecekte NATO'da yeri yok
03 Kas 2017 10:30:33

Sputnik’e konuşan Perinçek, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin stratejik hale geldiğini ifade etti.

 

Perinçek şunları söyledi:

“Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler yakında daha olumlu anlamda geliştirme gösterecek. Türkiye yalnız Rusya ile değil, İran ve Irak’la da istikrarlı ve yapıcı işbirliği sürecine girdi. Aynı şey Suriye ile de olabilir ve bu birlikten kaçınma durumu söz konusu olmayacak, zira bu birliktelik stratejik nitelikte. Rusya, Türkiye için stratejik bir partner, enerji güvenliği açısından da bu böyle. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, ABD’nin baskılarına rağmen karşılıklı çıkara dayalı bir şekilde yeniden canlandı. Ülkelerimiz arasında sağlam bir ekonomik yapı var, bu temel taktiksel ve geçici değil, stratejik.”

‘ABD, TÜRKİYE’DE KAOS YARATMAYA ÇALIŞIYOR’

ABD’nin PKK ve PYD’yi destekleyerek, ülkede kaos yaratmaya çalıştığını da ifade eden Perinçek “Şimdilerde ABD’nin doğrudan Türkiye ile karşı karşıya geldiğini görüyoruz” dedi.

'STRATEJİK OLARAK TÜRKİYE'NİN YERİ AVRASYA'

Astana ve Cenevre’deki Suriye’ye yönelik görüşmeler sayesinde, yeni bir Avrasya kutbu oluşturma sürecinin sağlam bir zemine oturup Rusya, Türkiye ve İran’ın eline geçtiğini belirten Perinçek bu sürecin Hindistan ve Çin gibi ülkeleri de yörüngesine alarak devam edeceğini kaydetti.

Perinçek açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Gelecekte Türkiye’nin NATO’da bir yeri yok. İttifak, Türkiye için bir tehdit. Türkiye ayrıca Şanghay İşbirliği Örgütü’nün kapısını çalmaya başladı. Stratejik olarak Türkiye’nin yeri Avrasya. Rusya, Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Çin ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinin Avrasya platformu etrafında birleştiğini görüyoruz. NATO’nun, Kırım’ı kullanarak bu süreci etkilemeye yönelik çabaları hiçbir işe yaramayacak. Ancak bunun için herkesin yapıcı davranması gerekiyor, özellikle de Rusya’nın.”



0 Yorum

Yorum Yaz