Raid Salah: Ahidlerinizi Yenileyin!

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, işgalcinin Mescidi Aksa’daki ribat işini başarısız kılma girişimlerine rağmen Mescidi Aksa ahit ve vefanın yenilenmesini istedi.

Raid Salah: Ahidlerinizi Yenileyin!
19 Ara 2015 10:10:17

Kalensuva şehrinde hutbe veren Şeyh Raid Salah, “Aksa canımız, kanımız sana feda!” sloganıyla her türlü yolu kullanarak Mescidi Aksa’ya gitmek gerektiğini söyledi.

Diğer taraftan bugün binlerce kişinin iştirak ettiği Cuma namazında verdiği hutbede Şeyh İkrime Sabri işgalcinin Kudüs halkını Kudüs ve Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma politikasını sert dille eleştirdi.

Şeyh Sabri Mescidi Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde işgalcinin halkı Mescidi Aksa ve Kudüs’ten uzaklaştırma politikasına değinerek “dünyada işgal rejimi dışında insanları ibadethanelerden uzaklaştıran bir yönetim bulamazsınız. Çünkü bu rejim işgalcidir ve Mescidi Aksa’da gözü var” dedi.

Şeyh Sabri ayrıca, El-Meğaribe Kapısının anahtarı işgalcinin elinde oldukça ve Siyonist yerleşimciler Mescidi Aksa’yı bastıkça gerginliğin devam edeceğini ifade etti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz