Risale-İ Nur’u Yasaklamak İçin Bahane Arıyorlar

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Fethullah Gülen camiasının beslendiği kaynağın Bediüzzaman Said Nursi olduğu söylenerek Bediüzzaman'a saldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şu şekilde yorumladı;

Risale-İ Nur’u Yasaklamak İçin Bahane Arıyorlar
03 Eyl 2016 15:54:30

“Gülen camiasının beslendiği kaynağın Bediuzzaman Said Nursi olduğunu söyleyerek Bediuzzaman’a saldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”

BEDİUZZAMAN ONLARIN ASIL KAYNAĞI DEĞİLDİR.

“Bunu bütün nurcularda bilir. Nurcular onları Nurcu kabul etmez oldu bitti. Risale-i Nur pek bilmezler az okurlar. 80’lı yıllarda biraz daha fazla okurlardı. Daha sonraları azaldı azaldı son 10-15 yıldır Risale bildikleri yok. Şimdi ki nesil Fethullah Gülen’in kitaplarını okumakla büyüdü. Esasında okumayan bir cemaattirler de okuyanlar da onun kitabını okurlar. Bediuzzaman’ın kitabını okumazlar aslında anlamazlar. Şimdi ki nesil onun üslubunu anlayamıyor.

ASLINDA SİSTEM BAŞTAN BERİ BEDİUZZAMAN’A DÜŞMANDIR.

Said Nursi rahmetlinin hayatı sürgündür hapistir. Yıllarca hapis yattı, 28 sene sürgün.

18 defa falan onu hapishanede zehirlerdiler. Aslında sisteme meydan okuyan bir insan değil. Allah’ın ulûhiyetini, Tevhidi, Ulûhiyette Tevhidi, Allah’tan başka ilah olmayışı o meselelere girmez. Sisteme karşı cephe almaz. Ona rağmen sistem ama karşı cephe almıştır. Ve üstadın bütün kitapları yıllarca yasaklanmıştır. Şimdi tekrar o döneme döndük. Şuanda o kadar değilse de, kimse basamaz kim basabilir? Diyanet basabilir? Neden? Sana mı verdi, diyanete mi verdi bu hakkı Bediuzzaman?Sen nerden sahiplendin.

 SAİD NURSİ’NİN KİTABLARINI YASAKLAMIŞ BİR DEVLETSİN!

Şimdi sen o hakkı zorla alıyorsun. Sen izin vermiyorsun ne olacak basılmayacak mı? Basılmayacak diyor. Bu İsmet İnönü’nün zamanından beri gösterilen davranıştır. 30’lı yıllardan itibaren gösterilen davranışın devam etmesidir. Tekrar o döneme döndük. Tabi bahane lazım ne diyecekler bunlarda nurcuydu. Hayır, nurcu değillerdi hatta nurcuyuz demezler sorun kendilerine.

Her risale okuyan nurcu demek mi? Bizim de programlarımızda var risale, ben çok da ders yapmışımdır risaleden. Nurcu olduğumuzdan değil. Üstadın eserlerinden istifade etmek.

Risale-i Nur’u yasaklamak için bahane arıyorlar.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz