Sahte İçki Faciasında Hayatî Tehlike Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da sahte içki sonucu zehirlenerek ölenlerle ilgili açıklama yaptı.

Sahte İçki Faciasında Hayatî Tehlike Devam Ediyor
30 Eki 2015 12:35:00

Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği yetkilileri ölü sayısının 12’ye yükseldiğini duyurmuştu. Bakanlık ise, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, hastanelerde tedavi gören 13 kişinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

İstanbul'da, 18 Ekim'den bu yana hastanelere müracaat eden 73 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hastalarımızdan 6'sı kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 31'i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 28 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 13'ünün hayati tehlikesi mevcuttur. 

Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, Emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir.

Bakanlığımız kaynakları dışındaki duyumlara itibar edilmemesine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özen gösterilmesini rica ederiz."



0 Yorum

Yorum Yaz