Siirt ve Batman'da Konferans Çoşkusu

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konferanslar zinciri devam ediyor. Siirt ve Batman’da konferans veren Alparslan Kuytul Hocaefendi binlerce kişiye hitap etti.

Siirt ve Batman'da Konferans Çoşkusu
12 Mar 2015 18:05:53

Hakikat Yolcuları Topluluğu,  Siirt halkı ve Siirt Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği “Ümmetimizin Hali ve Yeniden Dirilişimiz” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Grup Furkan da davetli olarak katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan program şiir dinletisiyle devam etti. Sinevizyon gösterisinin ardından Grup Furkan sahne aldı. Grup Furkan’ın ardından, Muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin, “Ümmetimizin Hali ve Yeniden Dirilişimiz” konferansları yer aldı. Konferanslarında Alparslan KUYTUL Hocaefendi şu hususlara değindi:

-Tarih boyunca Allah bazı insanları ve toplulukları seçmiştir. Çünkü insanların seçilmiş insanlara ihtiyaçları vardır. Allah Fizik, Kimya gibi alanlarda seçilmiş insanlar yarattığı gibi, hidayet alanında da seçilmiş insanlar yaratmıştır.

- Bir toplumun imama ihtiyacı olduğu gibi dünyanın da bir imama ve o imamın imamlığında dünyanın lideri olacak olan bir topluma ihtiyaç vardır. O toplum dünyanın lideri olarak görevlendirilmiş bir toplumdur. Ümmetin manası budur.

-Allah insanı mücadele etmesi ve bu mücadele sonucunda yükselmesi için yaratmıştır. Ama insan rahatını tercih etmekte ve mücadeleden kaçmaktadır. İşte o zaman görev o ümmetten geri alınır ve başka bir toplum görevlendirilir.

-Fikri düzeltmeden, İtikadı düzeltmeden, nefisleri ıslah etmeden ümmetin sağlıklı olması mümkün değildir.

-Ümmetimizi yatağa düşüren asıl sebep fikri ve İtikadidir. La ilahe illallah unutulmuştur.

- Hem kendi kurtuluşumuz için hem de tüm insanlığın batı medeniyetinden kurtulması için toplumların çöküşü ve yeniden dirilişi ile ilgili ilahî yasaları, Allah (c.c.)’ın tüm toplumlara uyguladığı sünnetlerini bilmek zorundayız.

 

BATMAN’DA İSLAM VE TESLİMİYET KONFERANSI

Kurulduğu günden itibaren, İslamî Eğitim Faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerine aralıksız devam eden Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği, Batman’da “İslam ve Teslimiyet” konulu bir konferans düzenledi.

Kur’an tilaveti ve Furkan Derneği adına Fırat Sarıkaya beyefendinin açılış konuşması ile başlayan konferansa Batman halkı yoğun ilgi gösterdi.

Büyük bir ilgiyle konferans programını takip eden halk tekbirler getirerek programa eşlik etti. Konferansta açılış konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi yer aldı. Grup Furkan kendi beste ve yorumlarıyla, halkı coşturdu. Batman halkı Grup Furkan’ın son parçasına tekbirlerle eşlik etti. Grup Furkan’ın ardından muhterem Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin konferansları yer aldı.

“İslam ve Teslimiyet” konulu konferanslarında Alparslan KUYTUL Hocaefendi şu hususlara değindi:

- Allah insanı kendine kulluk etmesi için yaratmıştır. Madem Allah’a kulluk için yaratıldık, kulluğun vazgeçilmezi Allah’a teslim olmaktır.

-İslam teslimiyet demektir. Allah dininin adını öyle bir kelime seçti ki o kelimeyle bizden ne istemiş olduğunu özetliyor. Dininin adını İslam koymasıyla büyük bir mesaj veriyor.

-Herkes kafasına göre bir ideoloji ortaya koydu ve insanlardan ona teslim olmalarını istedi. Bu ideolojilere uyan insanlar hayvandan daha aşağı bir noktaya indiler.

- İnsan Allah’tan başkasına teslim olunca onurunu kaybeder. Kullara kulluk yapınca şerefini kaybeder. Ama kendini yaratana teslim olunca şeref kazanır.

-Bütün insanlar Allah’a teslimiyet göstermelidirler. Çünkü Allah’tan daha iyi bilen, Allah’a eşit olan ve Allah kadar hak sahibi olan yoktur.



0 Yorum

Yorum Yaz