Sıra 'Zaman'da mı?

Bengü Türk, IMC Tv'nin karartılmasının ardından 'Zaman Gazetesi kayyuma devredilecek" iddiasına karşılık olarak Zaman'dan açıklama geldi.

Sıra 'Zaman'da mı?
04 Mar 2016 11:30:48

Zaman'dan kamuoyuna duyuru: KAYGILIYIZ

Aydınlar, işadamları, sanatçılar, STK'lar ile birlikte medya kurumları ve gazeteciler tehdit ve şantajla susturuluyor.

Her şeye rağmen özgür yayıncılık yapmaya çalışanlar için baskının son aşamasına geçilmiş durumda.

Gazetecilerin birinci adresleri artık haber merkezleri değil, mahkeme salonları. Defalarca gözaltına alınan, hakkında onlarca dava açılan meslektaşlarımızın birçoğu da halen cezaevinde.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül bu furyanın son mağdurları.

Üç aydan fazla tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin özgürlükçü kararı ile tahliye oldular. Lakin sevinçler kursaklarda kalacak gibi.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘karara uymuyorum, saygı da duymuyorum' açıklamasından sonra mahkemeler yoğun saldırı altında.

İktidara yakın “Yeniden tutuklanacaklar” lobisi aralıksız çalışıyor. Sadece bu hafta siyasi yelpazenin iki ucundaki Bengütürk Tv ve İMC Tv kamunun malı olan Türksat uydusundan indirilerek karartıldı.

Yakın zamanda aynı muamele Samanyolu Yayın Grubu ve İpek Medya için de yapılmıştı. Böylece onlarca tv kanalı susturuldu.

Basını sindirmenin bir başka yolu da medya şirketlerine kayyım atamak. 7 Haziran seçimlerine gidilirken muhalefetin kendisini ifade edebildiği ender mecralardan Bugün-Kanaltürk Grubuna kayyım atandı. Kayyımlar gruba ait iki gazete ve iki televizyonu batırarak birkaç gün önce kapattı.

Oysa başta Türkiye Cumhuriyeti anayasası olmak üzere ulusal mevzuat ve uymakla yükümlü olduğumuz uluslararası anlaşmalar, haber alma hakkının teminatı olan basın hürriyetini hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde koruyor.



0 Yorum

Yorum Yaz