Sistem Milletvekilini Kıymetsizleştiriyor!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 28 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirmiş olduğu tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen "Başkanlık sistemi ile ilgili yaptığınız açıklama üzerine bazı siteler Furkan Vakfı’nın referandum kararının hayır olduğuna dair algı oluşturacak haberler yapıyorlar bunlara ne dersiniz?" sorusuna” Ben başkanlık sistemine hayır demedim, hiçbir zaman böyle bir ifadem olmadı. Ne evet dedim ne hayır. Bizim baktığımız bir mesele var; bundan sonrasında memlekette Allah’ın dediği mi olacak? Yoksa yine insanların dediği mi olacak? İslam ile hükmedilmeyecekse ne olduğunun benim için önemi yok” “Diyerek cevap verdikten sonra sistem hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Sistem Milletvekilini Kıymetsizleştiriyor!
28 Oca 2017 10:51:06

Diktatörlüğe Karşıyız!

Parlamenter sistem de olsa diktatörlüğü kurabilirler, başkanlık sistemi de olsa yine diktatörlüğü kurabilirler. Altı yüz tane milletvekili olacak bir kişi onların hepsini fesh edebilecek. Bazıları Tayyip Erdoğan’ın daha fazla yetki eline alabilmek için bunu yaptığını zannediyor. Hayır, bütün yetkiler elinde olmayan yetkisi yok ki zaten. Başkan olunca olmayan yetkisi mi olacak? Bir tek parlamentoyu fesh etme yetkisini almış oldu. Bu hangi akla sığar ben bilmiyorum.

SİSTEM MİLLETVEKİLİNİ KIYMETSİZLEŞTİRİYOR!

                                                     

Benim Tavsiyem Şudur;

Mademki böyle benim tavsiyem o zaman şudur; altı yüz kişiye gerek yok. Devletin başındaki kişi kimse tek başına o memlekete hükmetsin, altı yüz kişiye maaş vermeyelim bari yazık günah. Milletvekillerinin her birinin on beş, yirmi milyar, otuz milyar maaşı var. Bir de bunların özlük hakları, kıyak emeklilik vs. var. Her bir milletvekilinin devlete maliyeti bir sürü para. O zaman hiç gerek yok altı yüz kişiye. Halk tarafından seçilen kimse, devletin başındaki o ne diyorsa o olur biter. Aslında önceden de öyleydi. Mesela dört tane parti var değil mi, parlamento da milletvekilleri neye göre parmak kaldırıyor indiriyor? Parti başkanının dediğine göre çünkü biliyor ki, bir daha ki seçime parti başkanı onu aday yapmaz. Mecbur onun dediğine göre kaldırıyor, indiriyor.

Benim teklifim beş yüz elli milletvekili vardı şimdiye kadar, beş yüz elli kişiye maaş vermeyelim. Dört tane parti her birinin sandalye sayısı ne kadar, diyelim ki MHP’nin 40 tane, AKP’nin 317 tane, CHP’nin şu kadar, HDP’ nin şu kadar. Dört tane parti başkanı parlamento da olsun. Ne parlamentoya gerek var, ne kocaman kocaman binalara hiç gerek yok. 550 tane adama maaş vermeye de gerek yok. Dört tane parti başkanı olsun elini kaldırdığı zaman 40 sayılsın.  Diyelim ki MHP’nin başkanı elini kaldırdığı zaman 40 sayılsın, AKP’nin başkanı elini kaldırdığı zaman 317 sayılsın. Boşuna bu kadar masrafa gerek yok.

Milletvekilleri kendi özgür iradeleriyle mi oylarını kullanıyorlar gerçekten, kim buna inanıyor? İçinden kaç tane milletvekili o yüreğe sahip. Parti başkanının aksi oy kullanabilecek kaç kişi var.

Bence hiç gerek yok bu milletin parasını boş yere harcamasınlar. Parti kaç sandalye kazandıysa parti başkanı elini kaldırsın o kadar sayılsın olsun bitsin. Başkanlık sisteminde 600 milletvekiline bence hiç gerek yok. Mademki cumhurbaşkanı istediği zaman hepsini fes ediyor, ben hepinizden üstünüm kıymetliyim diyor. O zaman cumhurbaşkanı kalsın, milletvekillerine gerek yok. Kocaman kocaman binalara gerek yok.

 

Altı yüz tane milletvekili olacak bir kişi onların hepsini fesh edebilecek. O zaman bu milletvekilleri niye seçiliyor, bu milletvekillerine saygısızlık olmaz mı? Halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı halk tarafından seçilen bütün milletvekillerini fesh ediyor. Sen halk tarafından seçildiysen milletvekilleri de halk tarafından seçildi hangi yetki ile fesh ediyorsun?

Diyelim ki mesela; %/51 oyla başkan oldu, geldi kim olacaksa. %/49 ise ona karşı, onları da fesh ediyor. %/51 oyla başkan oluyor, sisteme göre  %/100’ü fes ediyor. %/51 oyla başkan oldun, %/100’ü nasıl fesh ediyorsun? Ve zaten böyle bir şey olur mu? Zaten olamayacaksa niye koyuyorsunuz bunu anayasaya? Demek ki bir gün lazım olacağını düşünüyorsunuz. O zaman milletvekillerinin özgür iradeleri olabilir mi? Kimse farklı bir fikir söyleyebilir mi? Demek altı yüz kişi milletvekili hepsi karşı olsalar devletin başında ki kişi kabul ediyorsa o kabul edilebilir, kabul ettiklerini reddedebilir, milletvekilleri buna karşı koyarlarsa hepsini de fesh edebilir. O zaman bunlar milletvekili değil oyuncak.

Sistem milletvekilini kıymetsizleştiriyor.



0 Yorum

Yorum Yaz