Siz Davayı Bitirdiniz!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 29 Aralık 2014 tarihinde kendisine sorulan “Okullara gelen Osmanlıca eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna “Okullarda uyduruktan bir din dersi koymuşsunuz. Onunla ne olmuş ki Osmanlıcayla olacak? Diyaneti kurmuşsunuz her tarafta camiler var hocalar var. Bununla ne olmuş ki Osmanlıca'yla ne olacak? İlahiyatlar kurmuşsunuz , imam hatipler, kuran kursları… Bunlarla ne olmuş ki Osmanlıca'yla ne olacak? “diyerek cevap verdi . ”Önce tevhid anlatılmalı” diyerek sözlerine şunları ekledi;

Siz Davayı Bitirdiniz!
13 Haz 2016 14:57:21

Önce tevhid anlatılır!

Tevhidi anlatmıyorlar, tevhidi anlatmayı göze almıyorlar. Haramlarla mücadeleyi göze almıyorlar. Osmanlıcayla vs. ile  kendilerini kandırıyorlar. On iki yıldır iktidardasınız zina kaç katına çıkmış, uyuşturucu kaç katına çıkmış. Cem evleri dokuz katına çıkmış. Cinayetler kaç katına çıkmış. Boşanmalar kaç katına çıkmış. İntiharlar kaç katına çıkmış. Her konuda kötüye doğru bir gidişat var. Hapishaneler dolup dolup taşıyor. Bunları halletmiyorsunuz, Osmanlıca harfle mi halledeceksiniz? Bu zekice bir bakış değil. Bu biraz türbinlere oynamaktır.

Bir sürü mesele var daha ortada hiçbirisini halletmiyorsunuz. Bütün haramlar çoğaldıkça çoğalıyor. Müslümanlar dünyevileşmişler hepsi dünyalık peşinde koştukça koşuyor.

 Davayı bitirdiniz siz,davayı!

Osmanlıcayı koysan ne yazar. Sen davayı bitirdin. On beş sene evvel yirmi otuz sene evvel Müslümanlar davayı konuşuyor böyle kitaplar çıkıyordu. Müslümanlar hükümet oldular diye birçok insan mücadeleyi terk etti.

Biz tebliğ çalışmaları yapıyoruz. Köşe kapma derdimiz yok, tebliğ çalışmaları yapıyoruz. Hadi onlar köşeleri kaptılar, sonra darbe yaptılar diyelim. Hadi onlarla o yüzden probleminiz var. Biz köşede kapmaya çalışmamışız, darbe de yapmamışız, sen bize de salonları vermiyorsun.

Tevhidin anlatılmasından da mı rahatsız olmaya başladınız ?

Biz tevhidi anlatıyoruz. Kendilerinin tenkit edilmesinden çok rahatsız oluyorlar…

Bunları şunla bunla Osmanlıcayla örtbas edemezler… 

Videonun Tamamı İçin;

https://www.youtube.com/watch?v=a7UarqMkiMA



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Suat Hazir 01 Oca 1970 02:00:00

    Hocam Allah onları islah etsin. 3 günlük dünya için ebedi olan cenneti gözden çıkarıyorlar ya yazıklar olsun böyle sisteme.


Yorum Yaz