• Anasayfa
  • EKONOMİ Haberleri
  • Ticaret Bakanı Pekcan: İngiltere ile, Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli anlaşma imzalanacak

Ticaret Bakanı Pekcan: İngiltere ile, Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli anlaşma imzalanacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere ile imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması için "Hem Türkiye'nin hem de en önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan Birleşik Krallık'ın karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor" dedi. 25 milyar dolarlık ticareti öngören anlaşma bugün imzalanıyor. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

Ticaret Bakanı Pekcan: İngiltere ile, Gümrük Birliği'nden sonraki en önemli anlaşma imzalanacak
29 Ara 2020 10:08:21

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere ile ticari ilişkilerin yeni temeli, çerçevesi olacak Serbest Ticaret Anlaşması'nı Salı günü imzalayacaklarını belirterek "Hem Türkiye’nin hem de en önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan Birleşik Krallık’ın (BK) karşılıklı olarak kazanacağı yepyeni bir dönem başlıyor" dedi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Pekcan, "2017’den bu yana süren, AB ile Gümrük Birliği anlaşmamız sonrasında imzaladığımız en önemli anlaşma olacak olan bu STA’nın imzalanmasında emeği geçen başta BK Ticaret Bakanı Sayın Liz Truss olmak üzere Türk ve İngiliz heyetlerine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss da önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ile 18,6 milyar sterlin (25 milyar dolar) tutarında bir ticaret anlaşması imzalanacağını duyurmuştu.

Etiketler:   gümrük birliği


0 Yorum

Yorum Yaz