'Türkiye kandırılmışlar ülkesi'

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin siyaseten ve dinen kandırılmış bir ülke olduğunu söyledi.

'Türkiye kandırılmışlar ülkesi'
18 Ara 2016 22:09:58

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Habertürk'e değerlendirmelerde bulundu.

Çiçek, "Bu ülke, siyaseten ve dinen kandırılmışlar ülkesi. Dünyadaki sıkıntılarımızdan kurtulmak için de bir kahraman bekliyoruz. Halbuki demokrasi, doğru kurallarla vasat zekâlı insanların işlettiği bir sistemdir. 150 sene sonra hâlâ iki cihanda bizi kurtaracak tek adamlar arıyoruz" dedi.

Çiçek'in açıklamalarından satırbaşları;

"Demokrasi sadece şekli düzenlemeden, kanuni metinlerden ibaret değil. Demokrasi kültüründe toplumun hak ve özgürlüklere sahip çıkması gerekir. Bu da insan kalitemiz ve tipolojimizle doğrudan alakalı. Bu ülke, siyaseten ve dinen kandırılmışlar ülkesi. Dinen kandırıldığını gördük. Kendi Meclis'ini bombalayacak kadar, kendi insanına kurşun sıkacak kadar zalimleşiyor. Böyle bir insan tipine hangi demokrasiyi, modeli getirirseniz getirin, bunu hak etmez. Cennete gitmek için bir efendi hazreti bekliyoruz.

"BÜYÜK KAHRAMANA GEREK YOK"

Dünyadaki sıkıntılarımızdan kurtulmak için de bir kahraman bekliyoruz. Halbuki demokrasi, doğru kurallarla vasat zekâlı insanların işlettiği bir sistemdir. Doğru kuralları koyacaksınız. Öyle süper zekâ, büyük kahramana falan gerek yok. Ülke meselelerine hep şahıslaştırarak çözüm aramaya çalışıyoruz. Bu kadar savaş görmüş, sıkıntı çekmiş ve rejim değiştirmişiz. 150 sene sonra hâlâ iki cihanda bizi kurtaracak tek adamlar arıyoruz. Gelişmiş Avrupa ülkelerine bakalım. Kahraman mı arıyorlar?



0 Yorum

Yorum Yaz