Türkiye’de 2 milyon 420 bin Suriyeli var

Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan: “Türkiye’de kayıtlanan Suriyelilerin sayısı 2 milyon 420 bine çıktı. Kayıtlar devam ediyor, ancak gerçekçi rakamlar bunun çok daha üzerinde” dedi.

Türkiye’de 2 milyon 420 bin Suriyeli var
26 Ara 2015 12:09:53

Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Erdoğan, “Türkiye’de kayıtlanan Suriyelilerin sayısının 2 milyon 420 bine çıktı. Kayıtlar devam ediyor ancak gerçekçi rakamlar bunun çok daha üzerinde” dedi. Erdoğan, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı dolayısıyla Çiftlikköy Kampusu Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Türkiye’deki Suriyeliler” konulu konferansta yaptığı konuşmada, son 3 yıldır Suriyelilerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Göçü kötü yönetirseniz bela olur

Suriyelilerin büyük bir göç dalgası oluşturduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Cumhuriyet tarihinde alınan göç, toplam 2 milyon civarında. Yani 1923 ile 2011 arasında Suriyeliler gelinceye kadar olan sürede 90’a yakın yılda 2 milyon göç almışız. Geldiklerinde daha kapıda sen Adana’ya sen Bursa’ya gideceksin diye yerleştirilen bir göç. Suriyelilerin oluşturduğu göç Cumhuriyet tarihinde olan göçten çok daha fazla. Göçü yönetmeniz gerekiyor. İyi yönetirseniz ülkeye katkı sağlar zenginleştirir, çeşitlendirir ama kötü yönetirseniz başınıza bela olur, huzurunuz kaçar.”    

Çalışma izni verilecek

Ankara, AB’nin, Türkiye ile ilişkilerin geleceği açısından üzerinde durduğu en önemli konu olan Suriyeli mülteciler için kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. Resmî rakamlara göre sayıları 2 milyon 421 bine ulaşan mültecilere çalışma izni verilmesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkartılacak. 

 



0 Yorum

Yorum Yaz