Türkiye’nin Yönü Rusya’ya Çevriliyor

Furkan vakfı lideri Alparslan Kuytul hocaefendi tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Darbe girişimi ile ilgili yaptığınız açıklamadaki “tiyatro” ifadesinin çarpıtılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu kelime ile neyi kastettiniz açıklar mısınız?” sorusuna verdiği cevapta şu noktalara da değindi;

Türkiye’nin Yönü Rusya’ya Çevriliyor
24 Tem 2016 13:03:54

Türkiye’nin yönünün Rusya’ya çevrildiğini görüyoruz.

 Bu darbe girişimin de böyle planlama da var. Bu darbecileri darbeye tahrik edenler aslında bu hatayı yaptırarak tasviye edilmesini sağladılar. Bu arada onlardan olmayan birçok general ve düşük rütbeli askerler hepsi saf dışı ediliyor. Türkiye’nin yönünün Rusya’ya doğru olmasını istemeyen ne kadar kişi varsa hepsi tasviye oluyor. Sadece darbeci olduğu için değil Rusya’ya karşı olduğu için veya dindar olduğu için.

Hükümet bu hususta dikkatli olmalı. O aşırı solcular bunu yapıyorlar şuan da. Hatta bunu alenen de söylüyorlar televizyonlarda. Yönümüz Rusya’ya doğru artık diyorlar. Türkiye’nin yönü hâlbuki bugüne kadar Amerika’ya doğruydu. Türkiye’nin yönü değiştirilecek. Yüz küsür general görevden alınırsa ne olacak yerine demek ki başka kadrolar gelecek. Demek ki bu darbe Türkiye’nin yönünün Rusya ve Çin tarafına döndürmek için aslında o cahillere yaptırıldı. Onlarda akıllarınca ülkeyi ele geçireceklerini sandılar.

Ve daha diktatör bir yapı istiyorlar.  Daha solcu, daha din düşmanı, namaz kılana bile tahammül edemeyen bir kadro iş başında. Hükümet bunlara teslim olmamalı. Bu kadar açık açık konuşuyor “Erdoğan bize teslim oldu Erdoğan Kemalizm’e yenildi, Erdoğan Kemalist’tir, Bizim emrimiz altındadır” buna benzer bir sürü cümleleri var. Erdoğan bunlara bir cevap versin. Bizim mevziimize geldi diyorlar solcular çıksın Erdoğan desin sen kimsin ben sizin mevziinize gelecem desin neden seslenmiyor. Herkese cevap veriyor buna da cevap versin.  Bu cevaplar verilmedikçe onlar güçlenmeye devam ediyorlar.

2. attığım twit dede “cılız” ifadesini kullanmıştım. Cılız derken yani devletin gücü karşısında cılız tabi ki bununla devlet ele geçirilmez. İki tankla, iki uçakla.

Devletin elinde tank da var uçak da var. Benim kastettiğim böyle cılız bir şekilde darbe girişimi. Aslında onlara bu yanlışı yaptıranlar bilerek ve cahilce bu yanlışı yaptırdılar. Tuzağa düşürdüler.

Türkiye aslında rotasını değiştiriyor. Amerika buna razı olur mu? Türkiye’yi kaybetmeyi göze alır mı? Yönünün Rusya’ya olmasına razı olur mu?

Bence olmayacak. Asıl darbeyi yaptırabilir Amerika. Gerekirse Rusya ile anlaşır Türkiye’yi vermez. Ve Amerika Türkiye’de gerçek darbeyi yaptırır o zaman. Ekonomik darbe yapar. Bir bakarsınız kriz başlamış ülkede. Amerika’nın bunu yapmaya gücü var. Asıl darbeyi bekleyebiliriz.

Amerika ile arası bozuk hükümetin eğer Türkiye buna ilaveten Rusya’ya yönünü çevirirse Amerika mutlaka bir şeyler yapacaktır. Asıl darbeyi bekle.

Biz Müslüman olarak ne Rusya ne Amerika demeliyiz. Türkiye bağımsız olarak kalmalı. Hiçbirinin kulu kölesi olmamalı. Bu zamana kadar Amerika’nın kölesi oldun şimdi de Rusya’nın mı olacaksın?

Rusya’dan da özür dilenmesi boşuna değil. Çünkü rotasını Rusya’ya çevirdi. Evet, hata etti uçağı düşürmekle ama özür dilemezdi. Fakat karar verdiler artık Amerika ile olmayacak yönümüzü Rusya’ya çevirelim bunun içinde bunun başı özür dilemekle başlar.



0 Yorum

Yorum Yaz