Yanlış Hesaplarınız Bakın Suriye’yi Ne Hale Getirdi!

Alparslan Kuytul Hocaefendi düzenli olarak yapmış olduğu tefsir dersinin ardından (17.12.2016) “Halep ile ilgili ne yapabiliriz? Cemaat olarak basın açıklaması veya miting düşünüyor musunuz? İHH’nın Halep için insani yardım konvoyuna destek veriyor musunuz? “ sorusuna cevap verdi.

Yanlış Hesaplarınız Bakın Suriye’yi Ne Hale Getirdi!
17 Ara 2016 15:59:00

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hocaefendi “Yazık oldu Suriye’ye, yazık oldu Irak’a, yazık oldu milyonlarca şehide, Anlatılacak gibi değil. Bu acı unutulmaz. Bu yanlış unutulmaz. Ne Irak unutulur ne Suriye! Bunun bir hesabı olacaktır elbet Allah’a hesap verecekler. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz.” dedi.

Hocaefendi Halep için ne yapabiliriz? Sorusuna “Halep için miting düşünmüştük sonra o günlerde ateşkes ilan edildi hala ara ara ufak ateşkes ihlalleri oluyorsa da ateşkes devam ediyor. Takip ediyoruz. Yani esas itibari ile yapacağımız mitingin, basın açıklamasının bir faydası yok belki de ama biz safımızı belli etmiş oluyoruz ve insanımızı uyandırmak için yapmış oluyoruz. Belki dualarımızın faydası varsa…” dedi

Hocaefendi açıklamalarında önemli noktalara değindi;

Halep nasıl bu hale geldi. Daha doğrusu Suriye.

Ben bu Suriye savaşı başladığından beri buna itiraz ettim.  6 senedir itiraz ediyorum.

Türkiye yanlış yaptı, bu işin böyle olmasına sebep oldu. İdareciler şimdi ‘aman aman ateşkes sağlansın’ deyip duruyorlar.

Yanlış hesaplarınız bakın Suriye’yi ne hale getirdi.

Kendinizi çok güçlü sanıyordunuz. Suriye’de devrim yapacaktınız. Beşşar’ı devirecektiniz. Gücünüzü bilmediniz. Beşşar zaliminin arkasında kimler var tahmin etmediniz. Yarım milyon insanın ölümüne sebep oldunuz. Şimdi ne yapabiliriz?

Ne yapılabilir ki şimdi Türkiye! Oradakilerin tahliyesi için gayret ediyor. Samimi olarak gayret ettiklerine eminim. Ama basiretlerini sorguluyorum. Göremiyorlar siyasette bilmiyorlar. Uzakları görecek basirete de sahip değiller.  Bu hale gelmesine sebep oldular. Güya yakında Şam’da Emevi Camiinde Cuma namazı kılacaklardı. Olmayacağı belliydi. Göremiyorlar güçlerini fazla buluyorlar. Kendilerini küresel güç gibi görüyorlar hâlbuki öyle değil. Şu saatten sonra ne yapılabilir?

Ben birkaç sene evvel dedim ki ‘orada savaşan kardeşlerimiz zehir içecekler bırakacaklar başka çaresi yok.’ Başka devletlere gidecekler, çünkü Beşşar onları orada yaşatmaz. ‘Olan oldu daha fazla olmasın’ demiştim.

Türkiye şimdi ateşkes sağlamaya çalışıyor.

Ey Türkiye’nin idarecileri! Zaten Suriye’de barış vardı. Halk rahat rahat yaşıyordu. Neden tahrik ettiniz. Neden bu hale getirdiniz şimdi barışı sağlamaya çalışıyorsunuz zaten barış vardı. Artık Türkiye Beşşar’ın devrilmesinden vazgeçti ona da razı sadece barış olsun. Peki, Suriye halkı size bunun hesabını sormayacak mı? Şuan da ekmeğinizi yiyorlar diye seslenmiyorlar burada yaşıyorlar çünkü ne yapsınlar. Ama yarın memleketlerine döndüklerinde sizi sorgulayacaklar Türkiye sebep oldu diyecekler. İnanın ki şuanda da diyorlar ama siz Arapça bilmediğinizden ya da çekindiklerinden size anlatmıyorlar.

Suriye’nin her tarafı rezalet tek Halep mi? Halep’te Türkler çok diye Türkiye daha fazla gündemine aldı. Herhalde Halep’e kadar gelmeyeceğini düşünüyordu. Arap bölgelerinde de aynı durum var. Halep’te bizim diğerleri de bizim. Hepsi bizim için aynı olmalı.

Her taraf Halep! Suriye’yi bitirdiniz!

Ne yapabiliriz?

Dua etmek lazım ateşkes bozulursa biz miting yapmayı düşünüyoruz. Ama dediğim gibi sadece oradaki kardeşlerimize moral olsun diye ama şimdilik dua edin elinizden gelen budur.

Onun dışında da herkes bulunduğu yerde İslam’ı öğrensin. Komşusuna akrabasına anlatsın.

Suriye neden böyle oldu Türkiye’nin hatası nerede biliyor musunuz?

Türkiye’yi idare edenler şunu hesaba katmadılar. Sandılar ki halk sokağa çıkınca tamam olur. Ben o zaman dedim böyle olmaz diye..

Suriye halkı bilinçli bir halk değil kitap yok, cemaat yok, hoca yok.  Bunlar hiç hesaba katılmadı. Türkiye kendini çok güçlü zannediyor.

Ben yardım edersem hallederim zannediyordu. Edemezsin! Milletin başına bela olmayın!

Başaramayacağınız işlere kalkışmayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın! Yarım milyon insanın ölümüne sebep oldunuz. Bir memleketin bitmesine sebep oldunuz.  Kötü niyetli miydiler? Öyle zannetmiyorum ama basiret yok, ne ilim var ne basiret! Ne de kimseyi dinliyorlar!

Ben bilirim! Ben bilirim! Ben bilirim! Bilmiyorsun! Artık şunu anla!

Ne siyaset biliyorsun ne de uzağı görecek basirete sahipsin! Artık şunu anla!

Biraz bilenleri dinle!

İyi niyetli olmak yetmiyor. Bir memleketi bitirdin. Hatadan hataya fark var.  Bu kadar büyük hata olur mu? Bu kadar hesapsızca işe girilir mi?  Bunun hesabı olmaz mı? Irak’ta da aynısını yaptılar.

Ben hayatımda bu kadar az bilgi ile büyük imzalar atan ve bu kadar İslam’a zarar veren bir iktidar görmedim. Geldikleri günden beri Müslümanların başına bela oldular. Konuşanı da götürüyorlar. Nereye götürüyorsan götür! Herkesi susturacaklarını zannediyorlar. Herkesin susması bir memleket için hayırlı değildir.

Bugüne kadar herkesi susturdunuz ne oldu? Kararlarınız isabetli miymiş? Kimseyi dinlemediniz ne oldu? Sonuçlar iyi mi oldu?

Yazık oldu Suriye’ye

Yazık oldu Irak’a

Yazık oldu milyonlarca şehide..

Anlatılacak gibi değil. Bu acı unutulmaz. Bu yanlış unutulmaz. Ne Irak unutulur ne Suriye!

Bunun bir hesabı olacaktır elbet Allah’a hesap verecekler. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz.



0 Yorum

Yorum Yaz