Yargıtay: “Ergenekon İsimli Bir Terör Örgütü Yok”

Yargıtay: “Ergenekon İsimli Bir Terör Örgütü Yok”
17 Mayıs 2016 17:09:29

 

Ergenekon Davası’nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında Yargıtay son sözü söyledi. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını “delillerin toplanmasında hukuka aykırılık gördüğü için” bozdu.

Görülen şu ki; Türkiye’de iktidara göre değişen bir mahkeme var. Bugün verilen bir karar yarın veto ediliyor. Gel de bu ülkede adalete inan!

Ergenekon Davası İçin Kim Ne Demişti?

 Erdoğan: “Bu Davanın Savcısıyım”

15 Temmuz 2008- O dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, Ergenekon savcılarının iddianameyi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiklerinden bir gün sonra, “Bu davanın savcısıyım” çıkışında bulunmuştu.

“O Savcılara Bütün Türkiye’nin Borcu Var”

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Ergenekon ve Balyoz davalarında verilen kararlara destek vermişti. Arınç; “Onlara bütün Türkiye’nin demokrasi adına büyük bir borcu var” demişti.

Egemen Bağış: “Hizaya Soktuk”

Dönemin Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış ise 2012 yılında Ergenekon ve Balyoz’da gözaltına alınanları kastederek, “Maalesef Türkiye’de bulanık suda balık avlamaya alışmış zihniyetlerin hep önümüze engeller çıkarmaya çalıştığını gördük. Türkiye’dekileri hizaya soktuk” diye konuşmuştu.

Yalçın Akdoğan: “Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Hukuki Hesaplaşması”

AKP Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise 2013 yılının Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada “Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşması” tanımını yapmış ve “sadece bir zihniyetten hesap sorulmamış, aynı zamanda bu anlayış nyargı yoluyla tasfiye edilmiştir.” demişti.

Hüseyin Çelik: “Kurda Merhamet Etmek Kuzuya Zulümdür”

Dönemin AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ise Ergenekon tutukluları için; “Şunu unutmamak lazım. Türkiye yıllardır darbe tehdidi altındaydı. Merhamet adaleti engellerse o merhametten maraz doğar. Kurda merhamet etmek kuzuya zulüm etmektir” yorumunda bulunmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz