YKS başvurusunu kaçıran adaylara ikinci şans!

YKS'ye başvuru yapmayanlara ikinci şans geldi. Başvuru yapmayan adaylar yarın müracaat edebilecek.

YKS başvurusunu kaçıran adaylara ikinci şans!
03 Nis 2018 10:01:06

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurusunu kaçıran öğrencilere ikinci şans geldi.Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuru yapmak isteyen adaylara yarın yeniden başvuru yapabilecekler.

YKS'ye Kimler Başvurabilir?

YKS, üç ayrı oturumdan oluşuyor. YKS başvurusunda bulunan tüm adayların sınav puanı elde edebilmeleri içinTemel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunlu olarak belirlenmiştir. Diğer iki oturuma katılıp katılmamak adayların tercihine bırakılmıştır.

YKS 2018 Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bir ortaöğretim kurumunda son sınıf öğrencisi olarak öğrenim gören adayların sınav başvurularını okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden ya da ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinden yapmakları gerekmektedir. Buna ek olarak ÖSYM Aday İşleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, YKS'ye ÖSYM'nin resmi adresi üzerinden bireysel başvuru yapabilirler. Bireysel olarak başvuru yapmayı tercih etmeyen ya da sistemde geçerli bir fotoğrafı, eğitim bilgisi bulunmayan adayların sınav başvurularını ÖSYM SInav Koordinatörlükleri ya da ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde yapmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından açıklanan geçerli fotoğraf tanımı ''son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar olarak'' açıklanmıştır. Geçerli eğitim bilgisi için de ''eğitim bilgileri, MEB e-okul veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar'' şeklinde belirlenmiştir.

YKS Ücreti Ne Kadar?

YKS başvuru başvurularında her oturum için 50 TL talep edilmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz