Zeybekci: Cumhurbaşkanı ya da Başbakanı konuya dahil etmeyin...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların bir günde yüzde 5 değer kazanarak 4.92’ye kadar çıkmasının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Zeybekci: Cumhurbaşkanı ya da Başbakanı konuya dahil etmeyin...
24 Mayıs 2018 11:05:29

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, doların bir günde yüzde 5 değer kazanarak 4.92’ye kadar çıkmasının ardından Twitter hesabından açıklamada bulundu. Zeybekci, şu twitleri attı: “Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz. Kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır. İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır.”

"Tüm bilgileri elinde olan kurumlarımızın elinde yetki de var. Yetki demek sorumluluk demektir. Nasıl ki reel sektör anlamında yetkiler kullanıldı. Para politikalarıyla ilgili de ilgili kurumların sorumluluklarının yerine getirmesi gerekiyor. İlgili kurumlar Cumhurbaşkanı ya da Başbakanı konuya dahil etmeden sorumluluklarının gereğini yapmalı. Spekülatif değer kaybına müsaade etmeyeceğimizi göstermemiz lazım."

 


0 Yorum

Yorum Yaz