Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın görevinden ayrıldı

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın görevinden ayrıldı. Aydın'ın yerine Alparslan Çakar Genel Müdür olarak atandı. Aydın'ın yarın (26 Mart Cuma) görevinden ayrılacağı kaydedildi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın görevinden ayrıldı
26 Mar 2021 09:05:22

Aydın'ın aynı zamanda Türkiye Bankalar Birliği'ndeki görevinden de istifa edeceği öne sürüldü. Aydın'ın istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını sunduğu da belirtiliyor.

Görevden ayrılmasıyla ilgili medyaya açıklamalarda bulunan Aydın, "İstifa etmiyorum ancak yarınki yönetim kurulu toplantısında görevimi bir başka arkadaşa devrediyorum. Olağan bir süreç" ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası şu açıklamada bulundu: 

"15.07.2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapma olan Sayın Hüseyin Aydın, 26.03.2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel kurulda görevini devredecektir. Genel müdürlük görevinden istifaen ayrılması söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra; 2010 yılından bu yana Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, 2017 yılından bu yana Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Yönetim Kurulu Üyeliği ve 8 Mart 2019 tarihinden itibaren de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor."

Yurt dışından borçlanabildiklerini ifade eden Aydın, "Çünkü yabancı kaynak ihtiyacımız biraz daha azdı. Net borç ödemesi yaptık. Bankalarımızın yurt dışından kaynak sağlama konusundaki yetkinliği devam ediyor. Her zaman bunu yönettik, bundan sonra da kaynak temini hususunu iyi yöneteceğiz" ifadelerini kullanmış ve eklemişti:

"Yabancı parayı alıyoruz, değiştirip aktifte TL olarak kullandırmak zorunda kalıyoruz. Repo ve swap yoluyla hem de TCMB’den sağladığımız kaynakla aktifleri yönetiyoruz. Gecelik bankacılık sistemi 600 milyar lira. Toplam bilançonun yüzde 10’unu gecelik borçlanıp 1, 2, 3 veya 4 yıllık krediler veriyoruz. Bu da ülkeye olan güvenimizi gösteriyor."

Piyasadaki sorunlu kredilerle ilgili ise Aydın şu ifadeleri kullanmıştı:

"Diyelim ki salgının etkisiyle bu yüzde 5 oldu. Türkiye’de sorunlu kredilerin yüzde 72-75’ine sektör karşılık ayırmış durumda. Bu çok önemli bir karşılık rakamı. Ayrıca ikinci grup diye adlandırdığımız yakın izlemedeki kredilere de çok ciddi biçimde karşılık ayırmış durumdayız. Bu bizim krizi yönetme konusundaki yetkinliğimizi artıyor. Bir de bunların her birinin ayrıca da bize teminatları var."

Hüseyin Aydın, 1959 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde doğdu. Son olarak 15 Temmuz 2011 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne atanan Hüseyin Aydın, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Hüseyin Aydın evli ve iki çocuk babasıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz