Doğudan Batıya Konferans Çoşkusu

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yıl boyunca bayan ve erkek çalışması olmak üzere aralıksız konferanslar gerçekleştirmeye devam ediyor.Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı aynı gün İstanbul ve Siirt'te iki coşkulu konferans gerçekleştirdi.

 Doğudan Batıya Konferans Çoşkusu
27 Mar 2016 15:02:59

Kurulduğu günden beri Peygamberi Metotla hareket eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, hakiki imana ulaşmış, ibadete âşık, ahlak sahibi ve Allah (cc)’ın yeryüzünde hâkimiyeti için meşru yollarla mücadele eden, hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir neslin hazırlanması için eğitim ve kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor..Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı aynı gün İstanbul ve Siirt'te iki coşkulu konferans gerçekleştirdi.Ülkenin batısında Semra Kuytul Hocahanım, doğusunda Alparslan Kuytul Hocaefendi ümmeti uyandırmak ve bilinçlendirmek için konferanslar düzenlediler.

26 Mart Cumartesi günü saat: 13.30’da Semra Kuytul Hocahanım İstanbul’da “Müslüman Kadının Mes’uliyeti” konulu konferanslarını gerçekleştirirken yine aynı gün saat:19.00‘da Alparslan Kuytul Hocaefendi Siirt’te “Kur’an’ın Hedefleri” konulu konferanslarını düzenledi.

Konferanslar öncesi okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri, sinevizyon gösterimleri ve söylenen ilahi-ezgiler ise  konferanslara heyecan kattı.

Semra Kuytul Hocahanım İstanbul’da;

*Allah (c.c.) yeryüzünde yaşayan insanlara bir mes'uliyet yükleyerek, yaratılış gayemiz olduğunu hatırlatıyor.

*Bugün her müslümanın Allah Rasulü gibi gidişattan rahatsız olması ve ne yapmalıyım diye düşünmesi gerekir.

*Kadınlar toplumun yarısını teşkil ederler.Kendilerini geliştirdiklieri takdirde her evde, her toplumda bir model davetçi yetişmiş olacak.

*Allah Rasulü sahabe hanımlarına da ders vermiştir ve Sahabe hanımları hayalı oldukları halde hayaları ilim almalarına engel olmamaştır.Ve Allah Rasulünün davasında yer almışlardır.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Siirt'te;

*Ne Türk, ne Kürt, ne de Arap nizamı, hedefimiz İslam nizamı.

"Kur'an'ın Hedefleri" konusunu anlatan Hocaefendi, halkta büyük tesirler bıraktı.

Konferanslarının ardından Alparslan Kuytul Hocaefendi halktan gelen sorulara cevap verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz