15 Yılda 12 Bin Filistinli Çocuk Mahkum Edildi!

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Merkezi'nin yayınladığı istatistiki rapora göre İkinci İntifada'dan şimdiye kadar binlerce Filistinli çocuk işgal güçleri tarafından gözaltına alınıp zindana atıldı.  

15 Yılda 12 Bin Filistinli Çocuk Mahkum Edildi!
08 Kas 2015 15:07:56

Merkezin Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı ve Gazze’deki şube başkanı Abdunnasır Feravine tarafından hazırlanıp yayınlanan rapora göre İkinci İntifada'nın başladığı 2000 yılından şimdiye kadar erkek ve kız 12 bin Filistinli çocuk göz altına alındı. 
 
Raporu kamuoyuyla paylaşan Feravine yaptığı açıklamada, bu rakamların korkunç olduğunu, işgal rejimi zindanları ile tutuklu merkezlerinin bir gün olsun Filistinli çocuklardan boş kalmadığını, işgal rejiminde çocukların korumasız olduklarını, işgalcinin onlara muamele ederken hak ihlallerinde bulunduğunu söyledi. 
 
2010-2014 tarihleri arasında tutuklamaların arttığını hatırlatan Feravine geçen ay içinde aralarında yaşları 14’ün altında olan çocukların da bulunduğu 800 çocuğun tutuklandığını ifade etti. 
 
Feravine , tutuklanan bütün çocukların istisnasız baskıya, dayağa, işkenceye ve zor şartlara maruz kaldıklarını, çoğunun zor sorgu aşamalarından geçtiklerini, bir kısmının insanın yaşamayacağı zindanlara atıldıklarını kaydetti. 
 

 



0 Yorum

Yorum Yaz