166 Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında 166 Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği kaydedildi.

166 Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
19 Ara 2019 17:21:06

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre bu sabah 166 Yahudi işgalci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, işgal polisinin ve özel kuvvetlerin sabah saatlerinde onlarca Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa’ya girmesini sağladığını ve baskın sırasında yerleşimcileri koruduğunu söyledi.

Kudüs’teki Vakıflar Dairesi, bu sabah Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskına 87 Yahudi işgalcinin ve 79 Yahudi okulu öğrencisinin katıldığını bildirdi.

Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıkları ve Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıkları, baskına katılan işgalcilerden bazılarının Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi işgalcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.


İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi işgalciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi işgalciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor

Etiketler:   Mescidi Aksa


0 Yorum

Yorum Yaz