2 Milyon Müslüman, Hacı Oldu

Ümmet coğrafyasının her bir köşesinden 162 ülkeden 2 Milyon Müslüman Hacı olmak için Arafat'ta toplandı

2 Milyon Müslüman, Hacı Oldu
12 Eyl 2016 08:10:11

Ümmet coğrafyasının her bir köşesinden 162 ülkeden 2 Milyon Müslüman Hacı olmak için Arafat'ta toplandı.

Her yıl olduğu gibi Rahmet tepesi Müslümanlarla dolarken dünyanın değişik coğrafyalarından gelen Müslümanlar, Arafat'ta beyaz elbiseleri ile Hz. Adem ile Hz. Hava'nın dünyada buluştuğu, Hz. Muhammed'in Veda hutbesini irat ettiği Cebel-i Rahme diye bilinen Rahmet Tepesi'ne çıktı.

Öte yandan Hacı adaylarının Arafat'a akınında her sene olduğu gibi yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi.

Geçtiğimiz yıl Hac organizasyonu sırasında gerek Mescid-i Haram’ın olduğu bölgede gerekse şeytan taşlama yeri olarak bilinen Mina’da iki ayrı felaket gerçekleşmiş ve gayrı resmi rakamlara göre binlerce hacı tedbirsizlikten dolayı hayatını kaybetmişti . Bu duruma en çok tepki gösteren ise İran İslam Cumhuriyeti olmuştu.

Yüzlerce İranlı hacının da hayatını kaybetmesine sebep olan felakette İran yönetimi faciaya dönük kapsamlı soruşturma yapılması talebinde bulunmuştu. Suudi Arabistan’ın bu talebi karşılamaması üzerine iki ülke arasında diplomatik kriz başgöstermişti. Suudi Arabistan bu yıl güvenlik sorumluluklarını yine tam olarak yerine getirmemiş ve olası felaketlerin önünü açık bırakmıştır.

İran bu konu ile ilgili olarak Suudi Arabistan’ı iki ülke arasında sürdürülen Hacc müzakerelerinde üzerine düşen noktalarda gerekli hassasiyeti göstermemekle suçlamış ve bu sene İran vatandaşlarının Suudi Arabistan’a gönderilmeyeceğini açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz