Acıkınca Kendi Putunu Yiyenler!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İran'ın 'seçimlerin uluslararası gözlemciler denetiminde yapılması teklifinin' ülke egemenliğinin ihlali olduğunu söyleyerek halkın kendi nezdinde itibarının olmadığını bir kez daha tescilledi.

Acıkınca Kendi Putunu Yiyenler!
27 Ağu 2015 15:43:09

Lübnan'ın Al-Manar televizyonuna konuşan Esad, "Eğer bu ulusal uzlaşı diyalogunun sonucu olarak Suriye'nin kararı ise sorun yok. Ancak uluslararası denetim altında seçimler, Suriye'nin egemenliğine müdahaledir. Hangi uluslararası kurum bize iyi davranış sertifikası vermekle mükellef?" dedi.Devlet başkanlığı seçimlerinde uzmanların yer alması konusunda bazı ülkelerle anlaşmaya varıldığını ifade eden Esad, "Uzmanların görevi bizi takip etmek değil, seçimlerin gerçekleşmesi konusunda işbirliği ve yardımdır" şeklinde konuştu.

İRAN'IN TEKLİFİ

İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki krize çözüm için ülkede seçimlerin uluslararası gözlemciler denetiminde yapılmasını, ulusal birlik hükümetinin kurulmasını ve tam ateşkesi teklif etmişti. İran ayrıca IŞİD'e karşı her türlü ittifakın Suriye ve Irak halkı ile yöneticilerine yardımcı olacağını ve dünya toplumu tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade etmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz