Afganistan'da Erkek Çocuklarına Tecavüz Edilmiş!

Afganistan'da Taliban'a karşı savaşan ABD müttefiki Afgan askerlerin, işgalci güçlerin gözetiminde erkek çocuklara tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Afganistan'da Erkek Çocuklarına Tecavüz Edilmiş!
22 Eyl 2015 10:42:46

ABD’li New York Times’ın haberine göre, ABD askerlerine, Afgan askerlerin köylerdeki erkek çocukları istismar etmesine ses çıkarmaması talimatı verildi. Mahkeme kayıtlarının kaynak gösterildiği haberde, Afgan askerlerin askeri üslerde dahi çocuklara cinsel istismarda bulunduğu, ama ABD askerlerinin üstlerinin talimatı doğrultusunda bunlara göz yumduğu ifade edildi.

Afganistan’da görevde olan ABD’li bir askerin babasının aktardıkları da yaşanan korkunç olayları gözler önüne serdi: “Oğlum, Afganların üsse getirdikleri erkek çocukların seslerini duyabiliyormuş. Gece çığlıklarını duyuyorlarmış, ama müdahale etmelerine izin verilmiyormuş. Üstlerine şikâyet ettiklerinde ise ‘Başka tarafa bakın, bu onların kültürü’ cevabını almış.”

Öte yandan cinsel istismara sessiz kalmayan askerler disiplin cezası alıyor ya da ordudan ayrılmaya zorlanıyor.

Bu arada Afganistan’dan ABD birliklerinin sözcülerinden Komutan Brian Tribus, bu söylenenlere deyim yerindeyse ‘Mevzu Taliban’sa, gerisi teferruattır’ savunması yapan bir cevapla karşılık verdi:

“Afgan askeri veya polisinin cinsel istismarda bulunduğu iddiaları Afgan ceza hukukunun kapsamına girer. Afganistan’daki ABD askerlerinin bunları rapor etmesi şart değildir. Tecavüz, savaş suçu olarak kullanılıyorsa ise durum değişir.”

Taliban ismi ile bilinen Afganistan İslam Emirliği, çocuklara yönelik cinsel istismar ve uyuşturucu kullanımına olan karşıtlığı nedeniyle çoğu kez diğer gruplarla karşı karşıya geliyor. ABD'nin Afganistan işgaline destek olmak için oluşturulan yerli Kuzey İttifakı grubu, Taliban'ın etkisinin zayıflaması sonrası ülkede uyuşturucu ticaretini tekrar canlandırmıştı. 



0 Yorum

Yorum Yaz