AK Trollere El mi Konulacak?

'AK troll' olarak adlandırılan ve eleştirilen sosyal medya hesaplarından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğu ve bu hesaplara yönelik işlem başlatılacağı ileri sürüldü.

AK Trollere El mi Konulacak?
02 Eyl 2015 08:38:32

Özellikle Twitter başta olmak üzere sosyal medyada çok eleştirilen 'troll' hesaplar, AKP içinde de ciddi sıkıntı yaratıyor. 'Trol hesaplar'dan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, partinin de oldukça rahatsız olduğu belirtiliyor...

Hürriyet'te yer alan habere göre, AKP içinde 'Artık 3-5 kendini bilmez seviyesiz trollerin küfürlerine son verilmeli' tepkilerinin dile getirildiği iddiası yer aldı.

YENİ TÜRKİYE DİJİTAL OFİSİ BU SEBEPLE KURULMUŞ!

Davutoğlu’nun bu hesaplara el koyulmasına ilişkin talimat verdiği ileri sürülen habere göre, 7 haziran seçimleri öncesinde Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından sosyal medyaya yönelik Yeni Türkiye Dijital Ofisi’nin oluşturulma nedenlerinden birinin de bu rahatsızlık olduğu kulislerde konuşuluyor.

Özellikle seçim dönemlerinde etkinlikleri daha da artan bu trol hesaplar gündemde olan meseleler hakkında halkı yanlış yönlendiriyor ve sosyal medyada karşıt görüşteki kişilere yönelik büyük bir tepki oluşmasına sebep oluyorlar. Özellikle küfürlü ve argo kelimeleri kullanan bu hesaplar normal kullanıcıların büyük tepkisine neden oluyor.

TROL İSMİ NEREDEN GELİYOR? ANLAMI NE?

Troll, İngilizce’de Trolling kelimesinden gelir ve anlamı Türkçede aşağı yukarı “Zarf atmak” “yem atmak”tır. Bu anlama uygun olarak, Twitter'daki hesaplara takılan 'troll' ismi ise, sosyal medyada, tepki toplayacak, can sıkacak, kızdıracak, güzel ortamı bozacak ya da grubun tamamını hedef alan ve küçük düşürücü bir mesajı normal bir soruya cevap olarak yazan kimseler için uygun görülüyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz