AKP Döneminde, Alkollü Araç Kullanımında Skandal Düzenleme!

Dindar nesil yetiştireceğiz söylemleri ile 15 yıldır iktidarda olan AKP döneminde yapılan değişiklik kamuoyuna yansıtılmadan sessiz sedasız gerçekleştirildi. Araştırmalar ve istatistikler gösteriyor ki, toplumsal bir sorun olan alkolün trafik kazaları ile mala ve cana karşı işlenen suçlardaki rolü çok ciddi boyutlardadır. Ölümcül Trafik Kazalarının %65 ini kapsayan alkollü araç kullanımı, yasaklanması gerekirken önü daha da açıldı.

AKP Döneminde, Alkollü Araç Kullanımında Skandal Düzenleme!
05 Nis 2017 18:20:38

Dindar nesil yetiştireceğiz söylemleri ile 15 yıldır iktidarda olan AKP dönemde yapılan değişiklik kamoyuna yansıtılmadan sessiz sedasız gerçekleştirildi.

Araştırmalar ve istatistikler gösteriyor ki, toplumsal bir sorun olan alkolün trafik kazaları ile mala ve cana karşı işlenen suçlardaki rolü çok ciddi boyutlardadır. Ölümcül Trafik Kazalarının %65 ini kapsayan alkollü araç kullanımı, yasaklanması gerekirken önü  daha da açıldı.

Allah’ın haram kıldığı  büyük günahlardan biri olan alkol kullanımının tamamen yasaklanması gerekirken AKP döneminde serbestleştikçe serbestleştiriyor.

Allah azze ve celle buyuruyor ki; Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahirî) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür..."(Bakara-219)

Daha önce ticari araçlar ancak sıfır promille yani hiç alkol almadan trafiğe çıkabilmekte iken şimdi 0,20 promile kadar alkollü olmaları serbest hale getirildi.

Ticari araçlarda alkol sınırı 0,20 promile çıkarıldı” başlıklı haberde (19 Şubat 2014) konuyla ilgili şunlar kaydedildi;

MADDE 97 – Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile kanlarındaki alkol miktarı 0,50 promilin üzerinde olan hususi otomobil sürücülerinin ve kanlarındaki alkol miktarı 0,20 promilin üstünde olan diğer araç sürücülerinin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.”

 “Diğer araç” denirken;

Taksi veya dolmuş otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, çekici gibi araçlarla kamu hizmeti, yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ile resmi araç sürücüleri alkollü içki kullanmış olarak bu araçları süremezler. Alkollü içki almış olarak araç kullandığı tespit edilen diğer sürücülerden kanlarındaki alkol miktarı 0,50 promilin üstünde olanlar araç kullanamazlar” hükmü getirilmişti. Şimdi ise bu sayılan araçların hepsinin sürücüleri alkollü olarak trafiğe çıkabileceklerdir. Bu yeni düzenleme tam bir faciadır.

Peygamberber Efendimiz bir hadiste buyuruyor ki;

"Bir şeyin çok miktarda alınması insana sarhoşluk veriyorsa, onun azı da haramdır." (Ebu Davud, No: 3681, Tirmizi, No: 1865)

Artık yeni ayarlama ile şehirler arası ve şehir içi yolcu taşıyan otobüs ve minibüs sürücülerinin, yine ağır yük nakleden TIR şoförlerinin içkili olarak yola çıkmalarının maalesef önü açılmış durumdadır. Ayrıca ambulans, itfaiye, polis, dolmuş, okul servisi gibi profesyonel sürücülerde de aynı şey söz konusu hale gelmiştir. Hatta bu maddeye dayanarak; yeraltı treni, hızlı veya diğer tren sürücülerinin bile içkili olarak yolcu taşıyabilmelerinin yolu açılmıştır.

Hatta bu maddeye dayanarak; yeraltı treni, hızlı veya diğer tren sürücülerinin bile içkili olarak yolcu taşıyabilmelerinin yolu açılmıştır.

 



0 Yorum

Yorum Yaz