Almanya 1 Yıl daha Afganistan'da

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Afganistan Cumhurbaşkanı arasında yapılan görüşme sonucunda bölgedeki Alman askerlerinin bir yıl daha görevine devam edeceği açıklandı.

Almanya 1 Yıl daha Afganistan'da
03 Ara 2015 08:46:57

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan ile ortak çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "Almanya, Afganistan'daki gergin güvenlik durumuna rağmen önümüzdeki yıl askerlerini bu ülkede görevlendirmeye devam edecek" dedi.

Merkel, Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammed Eşref Gani ile görüşmesinin ardından, Şansölyelik binasında ortak basın toplantısı düzenledi. 

"Önümüzdeki yıl Afganistan'nın kalkınmasına yardımcı olmak için mali imkanları da devreye koyacağız" ifadesini kullanan Merkel, bunların neler olacağının Gani'nin yarın Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller ile yapacağı toplantıda tespit edileceğini belirtti.

Merkel, iki ülkenin emniyet güçlerinin de "yasa dışı göçü" önlemek için ortak çalışmalara devam edeceğini ifade ederek, Almanya'nın Afganistan ile ikili ilişkilerini geliştirmeye her zaman hazır olduğunu vurguladı. 

Merkel, "Ortak çalışmalarımızın sonuçlarını değerlendirmek için düzenli olarak görüşeceğiz. Gelecekte nerede olduğumuzu, neyin başarıldığını, neyin başarılamadığını ve problemlerin neler olduğunu değerlendirmek için düzenli olarak video konferans yöntemiyle görüşeceğiz" diye konuştu.

Almanya'nın Afganistan'nın istikrara kavuşması ve yeniden inşası için elinden geleni yapacağını vurgulayan Merkel, "Almanya, Afganistan'daki gergin güvenlik durumuna rağmen önümüzdeki yıl askerlerini bu ülkede görevlendirmeye devam edecek" ifadesini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz