• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca, Askeri Öğrencilerin Dosyalarının Yeniden İncelenme Talimatını Değerlendirdi

Alparslan Hoca, Askeri Öğrencilerin Dosyalarının Yeniden İncelenme Talimatını Değerlendirdi

Alparslan Hoca, Askeri Öğrencilerin Dosyalarının Yeniden İncelenme Talimatını Değerlendirdi
10 Eki 2020 00:42:12

Alparslan Hoca, 15 Temmuz gecesi ellerine silah almadıkları halde defalarca müebbet hapis cezası alan öğrencilerin dosyalarının tekrar incelenme talimatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hiçbir suçu olmayan askeri öğrencilerin boş yere 4.5 yıl cezaevinde kalmasını vicdansızlık olarak değerlendiren Alparslan Hoca, bu konunun şimdi gündeme getirilme meselesini "Siyasi bir rant elde etme amaçlı"  gördüğünü söyledi. 



"Zamanında, 'Dosyalar incelensin' dediğim için hapse atıldım!"

Askeri okul öğrencilerinin dosyalarının yeniden incelenme olayı hakkında değerlendirmede bulunan Alparslan Kuytul Hoca sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yıllar evvel bu dosyalar incelenmeli, dediğim için beni hapse attılar. Konuşmalardan biri de 'Cani' konuşmasıydı.

Öğrencileri öldürenlere, köprüden atanlara, kafasını kesenlere 'cani' demiştim. Bu öğrencileri yakalayın, götürün mahkemede yargılansınlar, onları cezasını oracıkta nasıl kesersin? Bunların darbe niyetiyle geldiğini nereden biliyorsun? demiştim.

Bu konuşmayı dinleyen bir yagı mensubu taktir etmesi gerekirken bana dava açtılar! Bu konuşmadan mahkeme açılır mı? Yazıklar olsun! Ben bu konuşmayı yaptım ertesi gün gözaltındaki 1200 asker serbest bırakıldı. Bunlar rütbesiz asker, kanunda dahi rütbesiz askere hesap sorulmaz, komutanına hesap sorulur. Yani birçok askerin kandırılarak oraya götürüldüğü ispat edildi ve serbest bırakıldılar. Buna rağmen ben mahkemelik oldum.



"Öğrencilere 4.5 yıl hapis yatırılması vicdansızlıktır!"

Bu öğrencilerin hapse atılması zulümdür! Halkına silah tutup insan öldürenler hariç! Silah kullanmamış, otobüsten dahi inmemiş, hatta otobüsten inmedi diye ayağına kurşun sıkılanlar bile hapiste, pes!



"4.5 Sene sonra gelecek adalet yerin dibine batsın!"

Neden 4.5 yıl sonra bu dosyalar yeniden inceleniyor? Yeni bir gelişme mi oldu? Hayır! Bu adalet mi, bu rezalet! Geç gelen adalet adalet değildir! Milyonlarca insanın vicdanı yaralandı! Konuşan hapse atıldı, 80 milyon içinden bu öğrencilere müebbet verilmesini kabul eden 80 bin kişi var mıdır? Kimsenin vicdanı kabul etmiyor. Bu öğrencilerin dosyalarının yeniden incelenmesi asıl o zaman yapılması gerek bir şeydi. Bu insanlar bu kadar yıldır bu hükümete sürekli beddua etti, onların akrabaları da beddua etti. Bu kadar beddua alanlar iflah olmaz! 

Zaten ağır cezada mahkeme sürmüş bir iki sene sürmüş, sonra istinafa gitmiş bir iki sene sürmüş, oradan da temyize gitmiş, yargıtayda karar verilme aşamasında, son nokta konulacak ve büyük ihtimalle yargıtaydan dönecek. Bence, onu fark edince 'bari biz çıkartalım, belki oy toplarız' diye düşündüler. Onlar adına seviyorum ama bu iş sanki adalet için değil, siyaset için, oy toplamak için yapılıyor gibi geliyor. 



"Türkiye'deki Derin Güçler Korku İmparatorluğu Oluşturuyor!"

Bu dosyalar neden 4.5 sene  neden bekletildi? Bir korku imparatorluğu oluşturmaya çalışıyorlar, 'Suçun olmasa bile hiçbir şeye karışma, kimseye selam verme, namazını dahi gizli kıl' kafadan 4-5 yıl yiyebilirsin. Türkiye'de bir güç var bunlar ülkede özgürlük istemiyorlar, o sebeple acımıyorlar, suçsuz günahsız insanlara bile bunu yapabiliyorlar. 



"Yargıya Talimat Veriliyor"

Bu dosyaların yeniden incelenmesi ne demek? 'Artık serbest bırakılsın' demek değil mi? Başka bir şey anlayan var mı? Artık herkes nefret etti yapılanlardan! Suçsuz, günahsız insanlar sürekli emnyete götürülüp getiriliyor! Bu ortam devam etsin istiyorlar, istediklerini damagalayabilmek için. Yeter! 4.5 yıl olmuş bu insanlar yatıyor, şimdi 'Dosyalar tekrarsan incelensin' deniyor. Ne oldu, bir şey mi değişti? Yeni bir şey mi bulundu? Nden daha önce incelenmedi, neden bugün? Kafanıza göre insanları yatırıyorsunuz cezaevlerinde, canınız istediği gün çıkarıyorsunuz! Bu adalet midir? Ben, bu insanlar hapisten çıksa bile zerre kadar nefretlerinin geçeceğine inanmıyorum.  Onları hapse atanlar, bunları hesaba katmalıydı. Haksız yere hapse atanlar, bunları unutamaz."





0 Yorum

Yorum Yaz