• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca, Savcı Eyüp Akbulut’un görevden alınmasını değerlendirdi: “Hani Türkiye Hukuk Devletiydi?”

Alparslan Hoca, Savcı Eyüp Akbulut’un görevden alınmasını değerlendirdi: “Hani Türkiye Hukuk Devletiydi?”

Alparslan Hoca, Savcı Akbulut’un Covid-19 ile ilgili yayınlanan genelgelerin, yapılan işlemlerin ve uygulanan cezaların kanunsuz olduğuna dair başlattığı soruşturma sonrası görevden alınması üzerine açıklamada bulundu. “İnsanları susturmada dünya birincisiyiz!” diyen Alparslan Hoca, Savcıyı görevden alarak; “Biz devlete kafa tutana böyle yaparız, bir gün dahi bekletmeyiz, derhal icabını yaparız” mesajı vermeye çalışıyorlar ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca, Savcı Eyüp Akbulut’un görevden alınmasını değerlendirdi: “Hani Türkiye Hukuk Devletiydi?”
22 Mayıs 2021 18:35:21

Alparslan Hoca Savcı Eyüp Akbulut 'un görevden alınması ile ilgili açıklamada bulundu. Covid-19 ile ilgili yayınlanan genelgelerin, yapılan işlemlerin ve uygulanan cezaların kanunsuz olduğuna dair soruşturma başlattığını söyleyen Akbulut ile ilgili değerlendirmede bulunan Alparslan Kuytul Hoca şu ifadeleri kullandı:

‘İnsanları Susturmada Dünya Birincisiyiz!’

“İnsan bir laf söylemeye görsün, buyurun. Maşallah hukuk devleti! Bir hukukçu diyor ki: “Bu yayınlanan genelgeler, yapılan işlemler ya da yasaklamalar, verilen cezalar kanunsuzdur. Ben kanun adamıyım ve bunu açıklamak benim görevimdir, ben artık dayanamıyorum, vicdanım sızlıyor ve açıklıyorum.” diyor. Sen misin açıklayan, bir günde jet hızıyla derhal görevden alınıyor, maşallah.

Bizde her şey böyle hızlı olsaydı biz dünyanın en gelişmiş ülkesi olurduk. Zulümde üzerimize yok. Susturmada birinciyiz. Dünya birincisi biz olduğumuza kesin eminim. Dünyada hangi konuda birinciyiz? İnsanları susturma konusunda. Birinciliği kimseye kaptırmıyoruz.

Savcı Bey görüşünü söyledi. Hukuk devletinde, hukukçu insan bir soruşturma açabilir. Neden susturuyorsunuz? Soruşturma açılır, yanlışsa soruşturma iptal olur biter. Bunların derdi soruşturma değil, soruşturmayı zaten her türlü hallederler. Bu genelgeleri yayınlayan cumhurbaşkanı, hükümet, bakan vs. Bunlar hakkında soruşturma mı açılabilir, mümkün mü böyle bir şey? Bunlara ceza mı verilebilir, bunlar mahkemeye mi çağrılabilir? Mümkün mü? Hayal, hayal, böyle bir şey hayal! Türkiye’de böyle bir şey olamaz.

O zaman bu korku nedir? Neden hemen görevden alınmıştır? Demek istiyorlar ki: “Sen devlete kafa mı tutuyorsun? Biz devlete kafa tutana böyle yaparız. Bir gün bekletmeyiz, derhal icabını yaparız, gerekeni yaparız.” Bu mesajı vermiş oluyorlar. Diğer taraftan da hukuk devleti demeye devam ediyorlar. Hukuk devleti ise bu savcının buna yetkisi var mı? Var. Savcı da yetkisini kullandı. Neden engellediniz?

Salgın yasaklarını eleştiren savcı Eyüp Akbulut görevden alındı! Salgın yasaklarını eleştiren savcı Eyüp Akbulut görevden alındı!

 Ama Türkiye Hukuk Devleti (!)

Polis gelip telefonumuza el koyuyor, eşkıyalık yapıyor adeta ama Türkiye hukuk devleti(!)

Polis darp ediyor ama Türkiye hukuk devleti(!)

Haksız yere mahkemeler açtırıyor, sürekli zulmediyor ama Türkiye hukuk devleti(!)

Birisi konuşunca hapse atılıyor ama Türkiye hukuk devleti(!) ve demokrasi var.

Mafyalar hakkında soruşturma açılmıyor ama Türkiye hukuk devleti(!)

Konuşanlara af yok ama torbacılara, katillere, hırsızlara af çok. Ama Türkiye hukuk devleti(!)

Yalanın bu kadarı olur. Yalanda da şampiyonuz.

‘Doğruyu Konuşanlar Çoğalmalı!’

Demek ki Savcı her şeyi göze almış ki bu açıklamayı yaptı. Türkiye’de ne olacağını biliyor. Bence iyi ve doğru olanı yaptı, görüşü buydu, bunu söyledi. Ne olacak ki Allah rızkını verir ve hiçbir şey olmaz. Ama doğruları konuşanlar çoğalmalıdır."

 



0 Yorum

Yorum Yaz