Alparslan Hoca'dan Perinçek'e Doğu Türkistan tepkisi: Bu planla hapisten çıkarıldı!

Doğu Perinçek’in “PKK neyse Doğu Türkistan Partisi de odur” sözlerine cevap veren Alparslan Hoca, Perinçek’in bu cesareti nereden bulduğunu açıkladı.

Alparslan Hoca'dan Perinçek'e Doğu Türkistan tepkisi: Bu planla hapisten çıkarıldı!
20 Ara 2020 13:15:38

Alparslan Hoca dün akşam gerçekleşen “Gündeme İslami Bakış” programında Doğu Perinçek’ in Doğu Türkistan lılar hakkındaki PKK benzetmesini değerlendirdi.

Perinçek bu cesareti nerden alıyor?

Doğu Perinçek

Doğu Perinçek’in zaten yıllardır Maocu fikirleri ile tanındığını belirten Alparslan Hoca, bugün Doğu Türkistanlılar hakkında bu kadar rahat konuşmasına sebep olarak AKP ve MHP’nin Çin tarafından uygulanan zulümlere sessiz kalmasını gösterdi. 
Önceden Doğu Türkistan da en ufak bir şey olsaydı MHP’liler ayağı kalkardı. Hatta bazı MHP’liler Çin’in yaptığı zulümleri televizyonlara çıkarak “Doğu Türkistan yanıyor” diye ağlayarak anlatırdı. Şimdi ne oldu MHP’lilere, neden suskunlar? Çünkü devlet böyle karar vermiş.


Rusya ve Çin’e yakınlaşma kararı


Alparslan Hoca konuşmasında AKP ve MHP’nin yaşananlara sessiz kalmasının ve Doğu Perinçek gibi Çin taraftarlarının bu kadar rahat konuşmasının arkasında devletin değişen siyasetinin yer aldığını belirtti. Yıllarca süren Amerika dostluğunun 17-25 Aralık sürecinde bozularak artık devletin yönünün Rusya ve Çin’e döndüğünü hatırlatarak;


“Şimdiye kadar Avrupa’nın ve Amerika’nın kulu kölesi olmuştuk. Biraz da Rusya’nın ve Çin’in kulu kölesi olalım, dediler. Bu karar üzerine Doğu Perinçek ve ekibini hapishaneden çıkardılar. Yapılan planlarda Türkiye’de Amerika ve Avrupa taraftarı olanların hepsi bahanelerle hapishaneye atılacak ve Türkiye Rusya ve Çin’e yönünü yöneltecekti. Türk devleti yönünü Rusya ve Çin’e çevirdiğinden belli Rusya’nın ve Çin’in Müslümanlara yapmış olduğu zulümler görmezden geliniyor.”


Doğu Türkistan İslam Partisi Militan Yetiştiriyor


Doğu Perinçek, Doğu Türkistan Partisinin IŞID’e militan yetiştirdiğini ve bu şekilde Suriye’ye giden 10 bin militan olduğunu iddia etmişti. Alparslan Hoca bu iddiaların sırf Çin’i savunmak için uydurulmuş yalan olduğunu söyledi. İddia doğru bu bile olsa bunun Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulme mazeret olamayacağını vurguladı.Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslüman var. Hepsi IŞID’ci mi? İnsan Çin’i desteklemek için yapılan zulmü bu kadar mı görmezden gelir, gerçekleri ters düz eder? Diyelim ki rakam doğru,  Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yapılan zulmü görmezden gelmemiz mi lazım?


Çin’in akıl almaz zulümleri

Doğu Türkistan
Yaptığı açıklamada yakın zamanda kendisini ziyaret eden bir Doğu Türkistanlı ile aralarında geçen konuşmayı aktaran Alparslan Hoca, Çin’in başörtüye müsaade etmediği, sokakta gördüğü uzun etekli kadınların eteklerinin kısaltıldığı, her eve bir Çinli erkeğin yerleştirildiği, kamplarda on binlerce Doğu Türkistanlıya zulmedildiği gibi orada Doğu Türkistanlılara yapılan zulümlerden bahsetti. 


Muhalefet edene damga hazır


Son zamanlarda Türkiye’deki mevcut siyasette biraz muhalefet yanı olanın hükümet ve ortakları tarafından PKK, IŞID, FETÖ şeklinde damgalanarak bastırılmaya çalışıldığını hatırlatarak “Doğu Perinçek çok fena alışmış burdaki siyasete” dedi. Doğu Türkistanlıları bu şekilde IŞID gibi gösteren Perinçek’in şekilde hayranı olduğu Çin’in faşist yönünü saklamak ve Türkiye’de biraz dahi olsa Çin zulmüne tepki gösterenleri susturmak olduğunu belirtti.


MHP Doğu Türkistan’dan vazgeçti


Cezaevinde kaldığı süreçte bir yakını ile röportaj yapan bir gazetecinin anlattıklarını aktaran Alparslan Hoca, gazetecinin sırf Çin’in zulmünü ortaya koyduğu için MHP milletvekili tarafından aranarak “Gazeteciliğini bil! Her şeye burnunu sokma… Biz Doğu Türkistan için Çin devletiyle aramızı bozamayız. Türk devleti olarak biz böyle karar verdik, Çin’le güzel geçineceğiz.” Şeklinde azarlandığını anlattı. 
Birtakım menfaatler adına değişen ziyaretler ve zulme sessiz kalınmasını eleştiren Alparslan Hoca:


“Senin siyasetinden bana ne!  Sizin siyasetiniz yanlışsa ben ona uymak zorunda mıyım? Senin siyasetine göre konuşmak zorunda mıyım? Benim siyasetimi Kuran belirler, senin aklın değil. Sen Allah’ı dikkate almıyorsun, ben seni mi dikkate alacağım.”



0 Yorum

Yorum Yaz