Alparslan Hoca'dan Yeditepe Konserleri Hakkında Değerlendirme!

Alparslan Kuytul Hoca, Yeditepe Konserleri hakkında değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanıyla haramları helalleştirme operasyonu yapıldığını söyleyen Alparslan Hoca, " Devletin başındakiler, devletin parasını istediği gibi kullanma hakkına sahip değiller" dedi.

Alparslan Hoca'dan Yeditepe Konserleri Hakkında Değerlendirme!
14 Haz 2020 10:55:02

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından halktan gelen soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığınca organize edilen Yeditepe Konserleri hakkındaki değerlendirmesi sorulan Alparslan Kuytul Hoca, "Hem bir israf var, israf da haramdır. Hem de bu şekilde haram programlar yapılıyor. Cumhurbaşkanıyla haramları helalleştirme operasyonu yapılıyor, başka bir kanaldan da yayımlayabilirlerdi. Dindar görünümlü Cumhurbaşkanının hesabından yayınlanması bunun caiz olduğunu göstermek ve insanlara haramı helalleştirmek için yapılıyor." dedi.

Yeditepe konserlerinin maliyetine de değinen Alparslan Hoca "Kaça mal olduğunu bilmiyorum ama büyük paralara mal olduğu bir gerçektir. İnsanlardan covid-19 virüsü dolayısıyla para topluyorlar. ‘Herkes 10 TL bağış yapsın’ gibi. Ondan sonra toplanan paraları bu şekilde harcıyorlar." sözleri ile tepki gösterdi.

Konserlerin canı sıkılan insanlar için organize edildiği iddiasına yönelik, konserin sanal olduğunu ve İnternette böyle sanal konserlerin zaten mevcut olduğunu söyleyen Alparslan Hoca "Devletin parasını bu iş için harcamak haramdır. Bu para milletin parasıdır, böyle bir şey için harcanamaz. Devletin başındakiler; devletin parasını istediği gibi kullanma hakkına sahip olamaz." ifadelerini kullandı.

Türkce Olimpiyatları yapıldığında da tepki gösterdiğini ve haramları helallestirmeyin çağrısında bulunduğunu hatırlatan Alparslan Hoca "Türkçe olimpiyatları düzenleyenler; onlar da böyle haramları helalleştirmişti. Bunu bir başkası yapsa haram helal olmaz, helalleşmiş olmaz ama cemaat adı altında birisi, bir cemaat bunu yaptığı zaman herkes ‘bunlar cemaat, elbette bir bildikleri var, hocaları var, herhalde helal ki yapıyorlar’ derler. Onu helal görmeye başlarlar. O zamanki yöntem oydu, onlarla yaptılar, haramı helalleştirdiler. Şimdi de Cumhurbaşkanı ile yaparak, haramı helalleştiriyorlar." dedi.

Bugüne kadar nice haramların işlediğini ve bunu Müslüman görünümlü kişiler tarafından yapılarak haramların helalleştirildiğini ve bunlara sessiz kalındığını söyleyen Alparslan Hoca "Bugüne kadar her şeye sessiz kalanlar hatta destekleyenler; acaba bunu nasıl yorumlayacaklar, merak ediyorum doğrusu. Bugüne kadar her şeye bir yorum getirdiler, buna da bir yorum getirirler herhalde…" dedi.





0 Yorum

Yorum Yaz