Alparslan Kuytul Hocaefendi Bu Hafta Da İfadeye Çağrıldı

Geçen hafta 17 Ocak Çarşamba günü ifade vermek için savcılığa giden Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu defa da iki sene önce YouTube’a yüklenen bir videosu hakkında ifade vermek üzere emniyete çağrıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Bu Hafta Da İfadeye Çağrıldı
23 Oca 2018 14:07:02

Alparslan Kuytul Hocaefendi geçen hafta son üç yıl içerisinde yapmış olduğu konuşmalarında geçen bazı hususlar hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere savcılığa çağrılmış ve ifade vermek üzere 17 Ocak Çarşamba günü Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitmişti.

Geçtiğimiz hafta ise başka bir konuşması sebebiyle bir kez daha ifadeye çağrılan Alparslan Kuytul Hocaefendi bugün (23 Ocak Salı), 2016 yılında YouTube’a yüklenen bir videosu hakkında ortaya atılan bazı iddialara cevap vermek üzere emniyete gitti.

 

Ülkede dinsiz komiteler olduğunu söylemekle, halkı kin ve nefrete tahrik etmekle suçlandığını ifade eden ve kendisi hakkında yapılan bütün ithamlara gerekli cevapları vermek suretiyle meseleyi halkın vicdanına bırakan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 19 Ocak Cuma akşamı canlı yayında gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası sorulan, “İfade vermek için savcılığa gittiğinizi sosyal medyadan duyduk. Son durum hakkında bize bilgi verebilir misiniz?” sorusuna verdiği cevapta, kendisini mahkemeler yoluyla susturmaya çalışanlara; “Üst üste dosyalar, mahkemeler gelmeye başlıyor. Onlar, beni mahkemelerle uğraştırarak susturmak istiyorlar Ne yaparsanız yapın hakkı konuşmaya devam edeceğim” diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koymuş ve “Neden sürekli ifadeye çağrıldığını” şu şekilde açıklamıştı;

 

Hakkımdaki İddiaları Ve Verdiğim İfadeleri Yayınlayacağım!

Vicdan Sahipleri Kendileri Karar Versinler

Ben neden ülkede dinsiz komiteler var demişim! Ne var bunda? Dinsiz yok mu bu ülkede? İşte bu halkı bölmekmiş, kine teşvik etmekmiş. Kin ve düşmanlığa tahrikmiş. Herkes böyle konuşuyor, normal bir konuşma bu. Bu ülkede dinsiz de var, dindar da var. Kim bunu inkâr edebilir. Adam zaten ben dinsizim diyor. Bunda bir şey yok ki. Böyle eften püften şeyler. Ben bunları anlatacağım, yayınlayacağım. Verdiğim ifadeleri de, onların sordukları soruları da, bana yaptıkları ithamları da yayınlayacağım. Vicdan sahipleri kendileri karar versinler. O cümlede ne var? Demokrasi diyorsun ben görüşümü söylemişim o kadar. Halkı kin ve nefrete tahrik etmişim. Herhalde o kadar tahrik etseydim bizim arkadaşlarımız birilerini öldürmüşlerdi şimdiye kadar. Tahrikmiş! İşin kolayını bulmuşlar, 3-5 tane madde koymuşlar kanunlara onunla herkesi itham ediyorlar. O maddeler özellikle konulmuş. Herkesi susturmanın yolu o maddeler. Halkı kin ve nefret tahrik ve aşağılama. Böyle bir kanun koyuyor istediği adamı onunla itham ediyor. İstiyorlar ki kimse konuşmasın. Onlar diyor ki; herkesi susturduk sen niye susmuyorsun? Herkes kendinden mesul. Susanlar Allah’a hesabını verecekler. Susanlar bitecekler!

Hocaefendi konuşmasında mahkemelerle uğraştırılarak hizmetine engel olmak istediklerini ancak onların bir planı varsa Allah’ın da bir planı olduğunu hatırlattı.

Madem Suçtu Neden Bu Kadar Beklettiniz?

Hocaefendi sosyal medyada büyük yankı uyandıran Mersin’deki açıklamasının ardından bu mahkemelerin gelmeye başladığını söyledi.

Mersin’deki konuşmasında AKP’ye ZKP demesinin üzerine dosyalar gelemeye başladığını belirten Hocaefendi, soruşturma açılan dosyaların iki sene önceki konuşmalarla ilgili olduğuna dikkatleri çekti.  Madem suçtu neden bu kadar beklettiniz? diyen Hocaefendi konuşmasının devamında “Sen bize AKP değil ZKP dedin. Evet dedim ve diyorum da. ZKP olduğunuzun en büyük delili her konuşanı susturmanız. ZKP olmasaydınız bana bu kadar zulmetmezdiniz. Müslümanız diyorlar, Müslümana zulüm ediyorlar” demişti.

Onlar Zulmettikçe ZKP Demeye Devam Edeceğim!

Aynı konuşmasında ‘onlar zulmettikçe ZKP demeye devam edeceğini’ belirten Alparslan Kuytul Hocaefendi yetkilileri tevbeye davet ederek “eğer tevbe etmezlerse Allah’ın tokadını yiyecekler” şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler;

Alparslan Kuytul Hocaefendi Cumhuriyet Başsavcılığına İfade Verdi  

 

Türkiye’de Yapılan Zulümleri Cesurca Konuşan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Sürekli İfadeye Çağrıldığını Söyledi     Alparslan Kuytul Hocaefendi Neden Sürekli İfadeye Çağrılıyor?  
Etiketler:   emniyet


0 Yorum

Yorum Yaz